Wat doen de buren?

 • https://www.rkleiden.nl – ‘Rondom de Kerk, in en om Leiden’. Website van de parochie van HH Petrus en Paulus
 • www.katholiekleven.nl – Initiatief van de Nederlandse bisschoppen. De website bevat video’s, podcasts, fotoseries en artikelen met verhalen van de Kerk, met mensen in de hoofdrol. Themarubrieken: ‘Actueel’ en ‘Geloven. Hoe zit dat?’.
 • www.jongkatholiek.nl – Website van het Secretariaat van het R.K. Kerkgenootschap, met als missie: jongeren samenbrengen en hen helpen om Christus en zijn Kerk te leren kennen.
 • www.katholiek.nl – Website over katholieke lifestyle, cultuur en media – nieuws en achtergronden. Initiatief van de Stichting Religie & Media, die op onafhankelijke wijze wil berichten over religie en levensbeschouwing, in het bijzonder de rooms-katholieke traditie.
 • www.kro-ncrv.nl/katholiek – Website van de tv- en radiozender KRO-NCRV.
  Tot de website behoort ook de Encyclopedie – met belangrijke begrippen uit de katholieke kerk en traditie: van Aalmoes tot Zwitserse Garde.
 • www.kro-ncrv.nl/deverwondering – Annemiek Schrijver ontvangt in haar programma gasten uit verschillende religieuze tradities met uiteenlopende maatschappelijke achtergronden. Zij neemt haar gasten mee de stilte van de zondag in om met hen te praten over hun inspiratie en alledaagse spiritualiteit.

Het Boek der Boeken

 • rkbijbel.nl – Website van de Katholieke Bijbelstichting met de Willibrordvertaling (1975), de officiële tekst voor de liturgie van de R.K. Kerk (opgenomen in de lectionaria). De homepage biedt voor elke dag een nieuwe bijbeltekst ter lezing en overweging.
  Raadpleeg de bijbelboeken – Synoptische editie met links de Willibrordvertaling (1975) en rechts de Neo-Vulgaat, een moderne Latijnse vertaling vanuit de oorspronkelijke Hebreeuwse, Arameese en Griekse teksten.
 • https://bijbel.nbv21.nl/ – Website van het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap met de NBV21. De in 2021 gepubliceerde NBV21 is de vernieuwde versie van de NBV (Nieuwe Bijbelvertaling) uit 2004, bedoeld als standaardvertaling van de Bijbel voor Nederland en Vlaanderen.
  Raadpleeg de bijbelboeken – Ook te beluisteren via audio-bestanden.
 • www.bijbelhuiszevenkerken.be – Samenwerkingsproject van de benedictijner Sint-Andriesabdij te Zevenkerken en de Bijbeldienst Bisdom Brugge.
  Overzicht van zondagslezingen – Lezingen met commentaar (ook ingesproken) voor A-, B- en C-jaar (Nieuwe Bijbelvertaling).
  Waken met de psalmen – 150 ingesproken psalmen verdeeld over 7 dagen. – Vertaling van Ida Gerhard en Marie van der Zeyde.

Religieuze muziek (webradio)

 • www.radio4.nl/tussenhemelenaarde – ‘Tussen Hemel en Aarde’ is een wekelijks programma met klassieke, vaak religieuze muziek voor het ultieme zondagochtendgevoel. Met muziek uit verschillende stijlperioden. Presentatie: Wilfred Kemp (KRO-NCRV). Luister afleveringen terug via ‘Uitzending gemist’.
 • http://www.radio4.nl/musicareligiosa – Iedere zaterdag wakker worden met klassieke muziek met een religieuze signatuur. Presentatie: Elsbeth Gruteke (EO). Luister afleveringen terug via ‘Uitzending gemist’.
 • www.concertzender.nl – De Concertzender richt zich op muziek die niet al wordt uitgezonden door bestaande publieke of commerciële muziekzenders en omroepen. Als onderdeel van de categorie ‘Luister non-stop’ is er een themakanaal ‘Gregoriaans’. Luister bovendien afleveringen terug van vier programma’s:
  Bonum est (gregoriaans),
  – De duif van Gregorius (gregoriaans)
  Missa etcetera (westerse religieuze muziek uit verschillende eeuwen),
  Orgelwerk (oude muziek op authentieke orgels).