Lezingen & intenties (27-28 juli)

SCHRIFTLEZINGEN

Weekend van 27-28 juli, zeventiende zondag door het jaar (C): Gen. 18,20-32 – Kol. 2,12-14 – Luc. 11,1-13.

Kinderen die vragen, worden overgeslagen, zei mijn moeder altijd, als wij voor onze beurt iets vroegen. Een oud woord? Mogelijk voor velen.

Er is kennelijk een ander soort vragen waarvoor dat spreekwoord niet opgaat. En daarover gaat het in het evangelie van aanstaande zondag. Jezus roept ons op om juist wel te durven vragen. Je moet eerst vragen om te verkrijgen, zegt Hij. Je mag best laten zien dat je een ander nodig hebt en dat je van iemand afhankelijk durft te zijn: ‘Vraagt en u zal gegeven worden; zoekt en gij zult vinden; klopt en er zal worden opengedaan’. –– Pastoor Walter Broeders

Laten wij dan vragen aan de Heer; wij hebben Hem nodig!!INTENTIES

Lokatie: Goede Herderkerk (zondag 28 juli, 09:30 uur)
Voor alle parochianen die ziek zijn: thuis, in de ziekenhuizen en verpleeghuizen.
Voor de parochianen die onlangs zijn overleden: Jeannette van de Laar. – Attie Klein.
Voor Lina en Frits Labordus. – Sacha Lim. – Paul Snijders. – Bep en Quirinus Bruines. – Pieter Frijns. – Tootje en Gerard Gründemann. – Vader, moeder en Martin Hendriks. – Ivo Harteveld. – Jan Roeleven. – Ella van Eijk. – Hubertus Verhoef. – Maria Verhoef-van Duijnhoven. – Johanna Stegershoek-Verhoef. – Helga Versteegen.

Lokatie: H. Laurentiuskerk (zondag 28 juli, 11:00 uur)
Voor de overleden armen en weldoeners van de parochie.
Voor Will v. Leeuwen (jaargetijde). – Theo Groeneweg. – Wilhelmina Lansbergen-v.d. Loos. – Maria Westgeest-Juffermans. – Bertus Rijgersberg. – Jo Janson-van Santen. – Piet van Leeuwen. – Riet Hilgersom-Janssen. – Gerard Olsthoorn. – Siem van Es. – Josina v.d. Voort-Verhagen. – Aad v.d. Burg. – Agaath Hoogeveen-Overdevest. – Niek Vollebregt. – Jacques v. Santen. – Paul Ammerlaan. – Nel Verbug-Waaijer. – Lies de Groot-Beltzer. – Nico v.d. Bosch.