Medelingen & nieuws (week 30)

PAROCHIEKERN DE GOEDE HERDER

Woensdag 31 juli is er om 10:00 uur een woord- en gebedsviering in de Mariakapel. Na afloop is er Herdershof: koffie en thee met een praatje (10:30-12:30 uur). Vanuit Leiderdorp is er vervoer vanaf en naar het Van Alphenplein (hoofdingang van Alphenstaete), om 9:30 uur respectievelijk 11:30 uur.

Zondag 4 augustus is er om 9:30 uur een woord- en gebedsviering, waarin Thea Epskamp voorgaat. Met medewerking van het dames- en herenkoor.

De komende vrijdagen (2 en 9 augustus) is het secretariaat een uur later geopend: 10:00-12:00 uur.

Voor meer informatie zie de nieuwsbrief voor juli-augustus (DGH 2019/6-7) en raadpleeg de webpagina Uit de schaapskooi / AGENDA.

PAROCHIEKERN SINT JAN

Zaterdag 3 augustus is er om 19:00 uur een woord- en gebedsviering, waarin Margreet Onderwater voorgaat. Met medewerking van het parochiekoor

Voor meer informatie zie de nieuwsbrief voor augustus-september (SJ 2019/8) en raadpleeg de webpagina Uit de schaapskooi / AGENDA.

PAROCHIEKERN H. LAURENTIUS

Lokatie: H. Laurentiuskerk (Stompwijk)
Zondag 4 augustus is er om 11:00 uur een woord- en gebedsviering, waarin Marianne Turk voorgaat. Met medewerking van het parochiekoor.

Voor meer informatie zie de laatste aflevering van het weekblad De Dorpsketting (die elke maandag wordt gepubliceerd) en raadpleeg de webpagina Uit de schaapskooi / AGENDA.


GEBED OM EEN GOED HUMEUR

Gevraagd naar voorbeelden van alledaagse schoonheid noemde paus Franciscus er twee: een glimlach en gevoel voor humor.

Zelf leest hij naar eigen zeggen elke ochtend een gebed van Thomas More, dat in vertaling luidt:

Schenk mij, Heer, een goede spijsvertering, en ook iets om te verteren.

Schenk mij een gezond lichaam, en het nodige goede humeur om het te onderhouden.

Schenk mij een eenvoudige geest die de waarde kent van alles wat goed is en die niet snel bang is van het kwade, maar die voor alles de juiste plaats kent.

Geef mij een ziel zonder verveling, gezeur, zuchten en klachten en niet te veel stress omwille van dat hinderlijke ding dat we het ‘ik’ noemen.

Schenk mij, Heer, gevoel voor humor: om met een grap vreugde in het leven te vinden, en die te kunnen delen met anderen.

(bron: www.kerknet.nl)