Lezingen & intenties (5-6 oktober)

SCHRIFTLEZINGEN


Weekend van 5-6 oktober, zeven-en-twintigste zondag door het jaar (C): Hab.1, 2-3; 2,2-4 – 2 Tim. 1,6-8.13-14 – Luc. 17,5-10

‘Heer geef ons meer geloof,’ horen wij de apostelen zeggen tegen Jezus in het evangelie van aanstaande zondag. Geloven is een beladen woord. Zeker als mensen die zeggen te geloven, een claim leggen op wat waar is en goed is, en wat niet. Dan wordt geloof een soort bezit, iets wat je ‘hebt’.

De lezingen leggen een ander accent. Jezus gaf de apostelen moed en vertrouwen mee op hun levenstocht, maar evenzo aan ons, hier en nu. Want geloof en godsvertrouwen kunnen voor ons mensen een bron zijn van geestelijke kracht en innerlijke vrijheid. Geloven is altijd in beweging en beïnvloedt je hele wezen, je hele mens-zijn. — Pastoor Walter BroedersINTENTIES

Lokatie: Goede Herderkerk (zondag 6 oktober, 09:30 uur)

  • Voor Linnea van der Hulst en Jort van Eijk die afgelopen zondag door het Heilig Doopsel in onze gemeenschap zijn opgenomen.
  • Voor alle parochianen die ziek zijn: thuis, in de ziekenhuizen en verpleeghuizen.
  • Voor de parochianen die onlangs zijn overleden: Jan den Hollander. – Jo Nijssen-Brasker. – Fred van der Hoeven. – Anneke van Rooyen-Slingerland.
  • Voor Jan Hockx. – Lidwien Hockx-van der Vlugt. – Trudy van Veen-Hockx. –  Marianne Binnendijk-Hockx. – Ton Choufoer. – Jan Mooren. – Jan de Vette. – Ria van der Kroft-van Vliet. – Co Boolman. – Rita Pieterse-Zwetsloot. – Trees Nederbiel-van Rosheuvel. – Margree van de Kletersteeg.

Lokatie: H. Laurentiuskerk (zondag 6 oktober, 11:00 uur)

  • Voor de overleden armen en weldoeners van de parochie.
  • Voor Wilhelmina Lansbergen-v.d. Loos (jaargetijde). – Aad en Kees van Dijk. – Arie en Rika van Santen Verhagen. – Marian den Hartog Eikens. –  Maria Westgeest-Juffermans. – Bertus Rijgersberg. – Jo Janson-van Santen. – Piet van Leeuwen. – Riet Hilgersom-Janssen. – Gerard Olsthoorn. – Siem van Es. – Josina v.d. Voort-Verhagen. – Aad v.d. Burg. – Agaath Hoogeveen-Overdevest. – Niek Vollebregt. –  Jacques v. Santen. – Paul Ammerlaan. – Nel Verburg-Waaijer. – Lies de Groot-Beltzer. – Nico v.d. Bosch.