Medelingen & nieuws (week 29)

PAROCHIEKERN DE GOEDE HERDER

Op woensdag 10 juli j.l. heeft pastoor Broeders twee mensen uit Syrië gedoopt. Mevr. Ahlam Khawan (geboren 01-03-1991) en haar zoon Johannes (Jonny) Khawan (geboren 10-07-2010).

Woensdag 24 juli is er om 10:00 uur een woord- en gebedsviering in de Mariakapel. Na afloop is er Herdershof: koffie en thee met een praatje (10:30-12:30 uur). Vanuit Leiderdorp is er vervoer vanaf en naar het Van Alphenplein (hoofdingang van Alphenstaete), om 9:30 uur respectievelijk 11:30 uur.

Zondag 28 juli is er om 09:30 uur een eucharistieviering waarin pastoor Walter Broeders voorgaat. Met medewerking van het jongeren/middenkoor.

De komende vrijdagen (26 juli, 2 en 9 augustus) is het secretariaat een uur later geopend: 10:00-12:00 uur.

Voor meer informatie zie de nieuwsbrief voor juli-augustus (DGH 2019/6-7) en raadpleeg de webpagina Uit de schaapskooi / AGENDA.

PAROCHIEKERN SINT JAN

Zaterdag 27 juli is er om 19:00 een eucharistieviering waarin pastoor Walter Broeders voorgaat. Met medewerking van het parochiekoor.

Voor meer informatie zie de nieuwsbrief voor de maand juli (SJ 2019/6) en raadpleeg de webpagina Uit de schaapskooi / AGENDA.

PAROCHIEKERN H. LAURENTIUS

Zondag 28 juli is er om 11:00 uur een eucharistieviering waarin pater Leo van Ulden O.F.M. voorgaat. Met samenzang.

Voor meer informatie zie de laatste aflevering van het weekblad De Dorpsketting (die elke maandag wordt gepubliceerd) en raadpleeg de webpagina Uit de schaapskooi / AGENDA.


JE ROEPING VOLGEN

Foto: Peter van Mulken

Hoe kun je de stem van God verstaan en je roeping volgen? Dat is een vraag die bij veel jonge katholieken leeft. Pastoor Walter Broeders, tevens rector van Vronesteyn, vertelt tijdens het jongerenprogramma van de Nationale Bedevaart in Brielle hoe God mensen in de Bijbel roept. Hij laat zien dat die roeping in drieën gaat – een zending, bezwaren en Gods belofte van hulp – wat ook herkenbaar is voor hoe God ons nu roept. Broeders: “God roept ons iedere dag opnieuw. Misschien hoor je zijn stem: ‘Waar ben je?’” Lees meer (via www.bisdomrotterdam.nl)

DUITSE KERKLEIDERS LOVEN JARIGE MERKEL

Angela Merkel is woensdag 17 juli 65 jaar oud geworden. De rooms-katholieke aartsbisschop van Berlijn en de protestantse bisschop van de landskerk Berlijn-Brandenburg-Silezisch Opper-Lausitz hebben de Duitse bondskanselier gefeliciteerd met haar verjaardag en van de gelegenheid gebruik gemaakt haar te bedanken voor haar christelijk engagement. Lees meer (via www.kro.nl)


HUMOR: HOE EEN JEZUÏET VERSCHILT VAN EEN FRANCISCAAN

Uit: ‘Jezuïeten Grappen, humor en spiritualiteit’ van Nikolaas Sintobin

Wat wil je in elk geval nog doen in dit leven? De bucketlist van Nikolaas Sintobin, jezuïet (Lees meer via www.kerknet.nl):

  1. Gulden middenweg vinden
  2. Meer creativiteit en stoutmoedigheid
  3. In dialoog staan met de traditie
  4. Groeien in fijngevoeligheid om God te vinden
  5. Hoe dan ook, bidden