Mededelingen & nieuws (week 40)

MEDEDELINGEN PAROCHIEKERN DE GOEDE HERDER

Zondag 6 oktober is er om 13:00 uur een doopviering, waarin Adriana Turk wordt opgenomen in onze gemeenschap.

Woensdag 9 oktober is er om 10:00 uur een eucharistieviering in de Mariakapel, waarin pater Leo van Ulden O.F.M. voorgaat. Na afloop is er Herdershof: koffie en thee met een praatje (10:30-12:30 uur). Vanuit Leiderdorp is er vervoer vanaf en naar het Van Alphenplein (hoofdingang van Alphenstaete), om 9:30 uur respectievelijk 11:30 uur.

Zondag 13 oktober is er om 9:30 uur een eucharistieviering waarin pastoor Walter Broeders voorgaat. Met medewerking van het dames- en herenkoor. Er is kindernevendienst. Na afloop trakteert de jubilerende Anna Martina Stichting op gebak bij de koffie en thee. Het fonds, gesticht door de familie Van Rijn, bestaat 40 jaar en subsidieert met name activiteiten die ten goede komen aan bejaarden.

Voor meer informatie zie de nieuwsbrief voor oktober (DGH 2019/9) en raadpleeg de webpagina Uit de schaapskooi / AGENDA.

MEDEDELINGEN PAROCHIEKERN SINT-JAN

Zaterdag 12 oktober is er om 19:00 uur een eucharistieviering, waarin pater Christ van den Eijnden S.C.J voorgaat. Met medewerking van het eigentijds koor.

Voor meer informatie zie de nieuwsbrief voor oktober (SJ 2019/9) en raadpleeg de webpagina Uit de schaapskooi / AGENDA.

MEDEDELINGEN PAROCHIEKERN H. LAURENTIUS

Dinsdag 8 oktober is er om 10:00 uur een gebedsviering t.g.v. de KBO-PCOB Ontmoetingsdag voor ouderen. Met medewerking van het parochiekoor.

Donderdag 10 oktober is er om 19:00 uur Rozenkransgebed in de pastoriezaal.

Zondag 13 oktober is er om 11:00 uur een eucharistieviering, waarin pastoor Walter Broeders voorgaat. Met medewerking van het parochiekoor.

Voor meer informatie zie de laatste aflevering van het weekblad De Dorpsketting (die elke maandag wordt gepubliceerd) en raadpleeg de webpagina Uit de schaapskooi / AGENDA


EXPOSITIE HEMELBEELDEN

In de weekends van 2-3 en 9-10 november exposeert Piet Wolvers in het atrium van De Goede Herderkerk een serie van zeven grote olieverfschilderijen met de titel: Zeven sferen in het Hiernamaals’. De Zoeterwoudse kunstenaar verbeeldde zijn persoonlijke ervaringen met bovenaardse dimensies. De tentoonstelling is gratis toegankelijk van 10:30-17:00 uur, en de heer Wolvers is zelf aanwezig (ook op woensdag 6 november 10:30-11:30 uur) om desgewenst toelichting te geven.

Om de expositie te verbinden met het parochieleven zijn de parochianen van De Goede Herder uitgenodigd om aan hun eigen ideeën of associaties met het hiernamaals uitdrukking te geven d.m.v. een tekst, tekening, foto enz. Deze zullen worden verzameld en bij de expositie ter inzage worden gelegd.

Zondag 10 november wordt de expositie om 15:30 uur op bijzondere wijze afgesloten door ‘The ARTvocals’, bestaande uit een negental zangers, die onder begeleiding van piano en dwarsfluit bij de schilderijen passende muziek ten gehore brengen.En tot slot is er voor uitvoerenden en belangstellenden een drankje. — Thea Epskamp


PROJECTZANGERS GEVRAAGD!

Het is een mooie Engelse traditie: in de aanloop naar Kerst of op Kerstavond een viering met lezingen en liederen. De lezingen vertellen het verhaal van Jezus’ geboorte, maar beginnen al in het Oude Testament. Zo gaan wij samen op weg naar Kerst. Tussen de lezingen worden er liederen gezongen: Carols, soms door het koor, vaak door allen.

Voor de tweede keer organiseert het parochiekoor van De Goede Herder o.l.v. dirigente Ans Bulles en op het orgel begeleid door António Pedrosa deze prachtige viering, waarbij projectzangers nadrukkelijk worden uitgenodigd. Hebt u enige zangervaring en bent u bereid om 7 keer de projectrepetitie bij te wonen, dan nodigen wij u van harte uit om mee te doen.

Wat? Een koorproject dat 7 weken duurt. We zingen Engelse èn Nederlandse kerstliederen, veelal vierstemmig. — Wanneer? De viering vindt plaats op zaterdag 14 december om 15.30 uur. — Waar? De Goede Herderkerk te Zoeterwoude-Rijndijk — Repetities? Vanaf 30 oktober elke woensdag van 20.00 tot 21.00 uur in bovengenoemde kerk. — Voor wie? Voor enthousiaste mensen met enige zangervaring. Aanwezigheid bij de repetities is een vereiste. — Opgeven? Zo snel mogelijk maar zeker voor 23 oktober bij Riet Heemskerk (mjheemskerk@casema.nl) of Ans Bulles (ansbulles@gmail.com). Het aantal projectleden dat geplaatst kan worden is afhankelijk van de stemsoort. Wees er snel bij!


SPAANS PASPOORT VOOR SEFARDIM

© Encyclopaedia Judaica

Ruim 130.000 Sefardische joden hebben in de afgelopen vier jaar een Spaans paspoort aangevraagd. Het gaat om nakomelingen van de naar schatting 200.000 joden die sinds 1492 uit Spanje werden verdreven nadat de herovering door de christenen van het koninkrijk Granada op de Moren de Reconquista van het Iberisch schiereiland voltooide. Lees meer (via www.kro-ncrv.nl)