Mededelingen & nieuws (week 1)

MEDEDELINGEN PAROCHIEKERN DE GOEDE HERDER

Woensdag 8 januari is er om 10:00 uur een eucharistieviering in de Mariakapel. Voorganger is pater Leo van Ulden O.F.M

  • Na afloop Herdershof: koffie en thee met een praatje (10:30-12:30 uur)
  • Vanuit Leiderdorp vervoer vanaf en naar het Van Alphenplein (hoofdingang van Alphenstaete), om 9:30 uur respectievelijk 11:30 uur

Zondag 12 januari is er om 09:30 uur een woord- en gebedsviering waarin Thea Dingjan-Zonneveld voorgaat. Met medewerking van het dames- en herenkoor.

Voor meer informatie zie de nieuwsbrief voor de maand januari (DGH 2020/1) en raadpleeg de webpagina Uit de schaapskooi / AGENDA.

MEDEDELINGEN PAROCHIEKERN SINT-JAN

Zaterdag 11 januari is er om 19:00 uur een eucharistieviering, waarin pater Christ van de Eijnden S.C.J. voorgaat. Met medewerking van het eigentijds koor.

Voor meer informatie zie de nieuwsbrief voor de maand januari (SJ 2020/1) en raadpleeg de webpagina Uit de schaapskooi / AGENDA.

MEDEDELINGEN PAROCHIEKERN H. LAURENTIUS

Zondag 12 januari is er om 11:00 uur een eucharistieviering, waarin pater Leo van Ulden O.F.M. voorgaat. Met medewerking van het parochiekoor. In deze dienst worden de communicanten van 2020 voorgesteld.

Voor meer informatie zie de laatste aflevering van het weekblad De Dorpsketting (die elke maandag wordt gepubliceerd) en raadpleeg de webpagina Uit de schaapskooi / AGENDA.


EPIFANIE: OPENBARING DES HEREN

Het hoogfeest van Epifanie of Openbaring des Heren herdenkt drie belangrijke momenten uit het leven van Jezus: dat Hij als kind aanbeden werd door wijzen uit het Oosten; dat God Hem bij zijn doopsel in de Jordaan zijn Zoon noemde; dat Hij als gast op een bruiloft water in wijn veranderde. Dit belangrijke feest wordt op 6 januari gevierd. In de Nederlandse kerkprovincie kan het ook gevierd worden op de zondag tussen 2 en 8 januari. Lees meer (via kro-ncrv.nl)


VREDESOPROEP PAUS FRANCISCUS

In zijn boodschap voor Wereldvrededag, woensdag 1 januari 2020, roept paus Franciscus op te blijven geloven in de mogelijkheid van vrede. Bekijk de videoboodschap (via kerknet.be)

‘Vrede zou niet voort moeten komen uit het bezweren of juist aanwakkeren van angst, bijvoorbeeld met inzet van kernwapens, maar gebaseerd moeten zijn op wederzijds vertrouwen in onderlinge relaties.’ Lees de Nederlandse vertaling van de vredesboodschap van paus Franciscus via de website rkkerk.nl