Mededelingen & nieuws (week 4)

PAROCHIEKERN DE GOEDE HERDER

Overleden: Ria Tacx

Op dinsdag 21 januari 2019 is overleden mevrouw Maria Francisca Antonia Josephine Tacx-van Kampen, in de leeftijd van 86 jaar. De uitvaartdienst voor Ria Tacx wordt gehouden op dinsdag 28 januari in de Goede-Herderkerk. Voorganger in de eucharistieviering is pastoor Walter Broeders. Met medewerking van het dames- en herenkoor. Aanvang: 10:00 uur. Aansluitend is er gelegenheid tot condoleren in het atrium van de Goede-Herderkerk. De crematie zal daarnaast plaatsvinden, in besloten kring.

Zondag 2 februari is er om 9:30 uur een eucharistieviering, waarin pastor Rob Kurvers voorgaat. Met medewerking van het kinderkoor.

Zondag 2 februari is het precies 40 dagen na Kerstmis. Wij vieren dan Maria Lichtmis. Een traditie is om dan pannenkoeken te eten! Tijdens deze gezinsviering stellen de kinderen zich voor die in mei hun Eerste Heilige Communie gaan doen. Ook is er crèche voor de allerkleinsten (t/m 5 jaar). Na afloop zijn er pannenkoeken voor de kinderen. Fijn als je er bij bent!

Voor meer informatie zie de nieuwsbrief voor de maand januari (DGH 2020/1) en raadpleeg de webpagina Uit de schaapskooi / AGENDA.

PAROCHIEKERN SINT-JAN

Zaterdag 1 februari is er om 19:00 uur een eucharistieviering, waarin pater Leo van Ulden O.F.M. voorgaat. Met medewerking van het parochiekoor

Op zondag 2 februari is er om 12.00 uur in de Sint Jan,  Zuidbuurtseweg 15, Zoeterwoude-dorp een kinderkerkviering, waar Suni het schaap voor het eerst zijn opwachting zal maken. Ze is best een beetje zenuwachtig.

Kom je ook kennismaken met Suni het schaap? Suni helpt ons, de werkgroep Kinderkerk, bij het maken van leuke, speelse vieringen voor jonge (0-6 jaar) kinderen, in de Sint Jan én vanaf dit jaar bij toerbeurt ook in de Dorpskerk.

We vertellen zondag het Bijbelverhaal over de schepping en iedereen mag meehelpen om er iets moois van te maken, precies zoals God het bedoeld heeft. Natuurlijk mag je papa en mama en opa en oma meenemen, en ook vriendjes en vriendinnetjes en neefjes en nichtjes, iedereen is welkom. Na de viering is er wat lekkers en wat te drinken voor jong en oud en is er een knutseltafel voor de kinderen die dat leuk vinden. Graag tot ziens op 2 februari!

Voor meer informatie zie de nieuwsbrief voor de maand januari (SJ 2020/1) en raadpleeg de webpagina Uit de schaapskooi / AGENDA.

PAROCHIEKERN H. LAURENTIUS

Zondag 2 februari is er om 11:00 uur een eucharistieviering, waarin pastoor Walter Broeders voorgaat. Met medewerking van het parochiekoor

Voor meer informatie zie de laatste aflevering van het weekblad De Dorpsketting (die elke maandag wordt gepubliceerd) en raadpleeg de webpagina Uit de schaapskooi / AGENDA.

ONZE SCHAAPSKOOI IN BEELD (1)

Op vrijdag 17 januari vond in de Bakkerij te Leiden de Nieuwjaarsontmoeting plaats van de Diaconie Protestantse gemeente Leiden en de RK Diaconie Leiden. Als eerbetoon aan personen of organisaties die zich op sociaal-diaconaal terrein inzetten in Leiden werden drie zogenaamde Broodpenningen uitgereikt (Vroeger kregen de armen van Leiden, nadat ze naar de kerk geweest waren in de Armenkerk aan de Lammermarkt, een broodpenning om brood te halen bij de Armbakkerij aan de Oude Rijn).

Namens de RK Diaconie te Leiden reikte Wilbert van Erp een Broodpenning uit aan Regina Krowinkel en prees haar in zijn toespraak als een onvermoeibare strijdster voor diaconie dichtbij en ver weg, en dat al tientallen jaren: “Eerst in de Petrusparochie, nu vanuit de Goede Herder in Leiderdorp. Ze houdt parochianen en  parochiebesturen bij de diaconale les, met woorden (vlammende stukjes en nieuwsbrieven) en daden en met een oecumenisch hart. Hoewel ze de 80 ruim gepasseerd is, gaat ze nog steeds door met individuele hulp, de Vredeswake, de sobere maaltijden en als notulist.” Proficiat, Regina met dit huldeblijk!

Op zaterdagmiddag 25 januari vond in het atrium van de Goede-Herderkerk de nieuwjaarsreceptie plaats voor de vrijwilligers van de HH Petrus-en-Paulusparochie (foto). Tijdens deze goed bezochte bijeenkomst voerden achtereenvolgens vice-voorzitter Wilbert van Erp (foto), pastoor Jeroen Smith en pastoraal werker Bas van Pampus het woord. De inwendige mens werd zoals altijd goed verzorgd met drankjes en diverse versnaperingen. In een goede sfeer wenste men elkaar Zalig Nieuwjaar en een voorspoedig 2020.