PAROCHIEKERN DE GOEDE HERDER
Woensdag 19 februari is er om 10:00 uur een woord- en gebedsviering in de Mariakapel.
- Na afloop Herdershof: koffie en thee met een praatje (10:30-12:30 uur)
- Vanuit Leiderdorp vervoer vanaf en naar het Van Alphenplein (hoofdingang van Alphenstaete), om 9:30 uur respectievelijk 11:30 uur
Zondag 23 februari is er om 09:30 uur een woord- en gebedsviering, waarin Thea Dingjan-Zonneveld voorgaat. Met medewerking van het jongeren/middenkoor.
Voor meer informatie zie de nieuwsbrief voor de maand februari (DGH 2020/2) en raadpleeg de webpagina Uit de schaapskooi / AGENDA.
PAROCHIEKERN SINT-JAN
Zaterdag 22 februari is er om 19:00 uur een woord- en gebedsviering, waarin Margreet Onderwater voorgaat. Met medewerking van het parochiekoor.
Voor meer informatie zie de nieuwsbrief voor de maand februari (SJ 2020/2) en raadpleeg de webpagina Uit de schaapskooi / AGENDA.
PAROCHIEKERN H. LAURENTIUS
Zondag 23 februari is er om 11.00 uur een Carnavalsmis met het Oud Prinsenkoor. Voorganger: pastoor Walter Broeders.
Voor meer informatie zie de laatste aflevering van het weekblad De Dorpsketting (die elke maandag wordt gepubliceerd) en raadpleeg de webpagina Uit de schaapskooi / AGENDA.
ONZE SCHAAPSKOOI IN BEELD (2)
Op Valentijnsdag (14 februari) bloeit het bloemenhart op de begraafplaats naast de Goede-Herderkerk. Op Allerzielen geplant na de viering.
Zaterdagmiddag 15 februari bracht het jubilerend kamerkoor Voci Vivaci uit Nieuw-Vennep onder leiding van Peter Ouwerkerk in de Goede Herderkerk een zangprogramma ten gehore dat bij de aanwezigen een diepe indruk heeft achtergelaten. Onder meer delen uit het Requiem van Fauré en het Magnificat van Arvo Pärt werden loepzuiver gezongen. Op de foto neemt het koor samen met Jeroen Koopman (orgel, piano), Esther van der Ploeg (hobo), Stella Brüggen (alt) en Bobbie Blommesteijn (sopraan) een welverdiend slotapplaus in ontvangst.
RONDOM DE KERK
Vorige week verscheen er weer een nummer van Rondom de Kerk, het nieuwsblad van de HH. Petrus en Paulusparochie. Het is de vierde aflevering van de vijftiende jaargang. Ook beschikbaar als digitale versie (PDF).
BIJBELKIESWIJZER
In het kader van de Maand van de Bijbel introduceerde het Nederlands Bijbelgenootschap onlangs een Bijbelkieswijzer.
De Bijbelkieswijzer wil mensen op een gemakkelijke en leuke manier laten kennismaken met de keuzes waar bijbelvertalers mee worstelen en de verschillende oplossingen in de vertalingen.
De Bijbelkieswijzer geeft inzicht in de negen bekendste Nederlandse vertalingen: de Statenvertaling (editie 1977), de NBG-vertaling-1951, de Groot Nieuws Bijbel (editie 1996), de Nieuwe Bijbelvertaling (2004), Het Boek (editie 2008), de Herziene Statenvertaling (2010), de Willibrordvertaling (editie 2012), de Naardense Bijbel (editie 2014) en de Bijbel in Gewone Taal (2014).
De Bijbelkieswijzer stelt vragen die onder meer gaan over de vertaalprincipes van de vertalingen. De vragen en stellingen worden toegelicht met filmpjes en informatie.
Interessant is ook Kies wijzer! Negen vertaalvoorbeelden (pdf), dat een aantal vertaalkwesties meer gedetailleerd behandelt.