Mededelingen & nieuws (16 mei)

OPENSTELLING KERKGEBOUWEN REGIO OOST

In beperkte mate hebben individuele gelovigen gelegenheid om in de kerkgebouwen van Regio Oost een kaarsje op te steken, te bidden of gewoon even tot rust te komen.

  • De Goede-Herderkerk, Zoeterwoude-Rijndijk: zondags 9:30-10:30 uur, en maandag-, woensdag- en vrijdagochtend tijdens de (beperkte) openingsuren van het secretariaat: 9:00-11:00 uur.
  • Sint-Janskerk, Zoeterwoude-Dorp: alle dagen: 11:00-17:00 uur.
  • Laurentiuskerk, Stompwijk: zondags: 11:00-12:00 uur; en op donderdag 7 mei, vanaf 19:00 uur (rozenkransgebed o.l.v. Marianne Turk).

GEZAMENLIJKE NIEUWSBRIEF IN REGIO ZUID

In de Regio Zuid krijgt de samenwerking tussen de parochiekernen Lam Gods, Petruskerk en Hartebrugkerk meer en meer gestalte. Er zijn gemeenschappelijke activiteiten op het gebied van duurzaamheid, waarover de afleveringen van de Laudato Si’-krant berichten. Sinds kort is er ook een gezamenlijke nieuwsbrief, die maandelijks verschijnt: Geluid van Zuid. Lees de mei-aflevering (pdf), ter kennismaking.


KERKEN POSITIEF OVER TOEKOMST ONLINE VIERINGEN

Een merendeel van de kerken blijft online kerkdiensten aanbieden na de coronacrisis. Dat blijkt uit het zondag in het KRO-NCRV radioprogramma ‘Zin in Weekend’ gepresenteerde onderzoek van mediawetenschapper Eric van den Berg onder 546 kerkelijke vrijwilligers en professionals. Lees meer (via katholiek.nl)