Mededelingen & nieuws (27 juni)

PAROCHIEKERN DE GOEDE HERDER

Vanaf 1 juli kunnen er weer meer dan 30 parochianen een viering bezoeken, maar nog steeds gelden er beperkende maatregelen. Wie de zondagviering wil bijwonen gelieve zich vóór woensdagochtend 11:00 uur aan te melden via het secretariaat. Lees de instructie: Vieren op afstand

Zondag 5 juli is er een eucharistieviering waarin pastoor Walter Broeders voorgaat. Met medewerking van het kinderkoor. Aanmelding vooraf is verplicht. De viering kan ook online gevolgd worden via kerkdienstgemist.nl. Aanvang: 9:30 uur.

Vrije toegang tot het kerkgebouw: op maandag-, woensdag- en vrijdagochtend tijdens de (beperkte) openingsuren van het secretariaat: 9:00-11:00 uur. Met ingang van 5 juli vervalt de inloop op zondagen!

Er is weer een Goede-Herder-nieuwsbrief verschenen: nummer 7-8 van 2020 (juni)

Hierin onder meer: Online studieweek mystiek (Titus Brandsma Instituut). – Achter de schermen. – Missie Verkeersmiddelen Actie (MIVA).

Artikelen voor in de volgende nieuwsbrief kunt u insturen via het bekende mailadres: nieuwsbrief.degoedeherder@yahoo.com
De deadline voor artikelen is vrijdag 21 augustus 2020

Voor meer informatie raadpleeg de AGENDA en de parochiekernpagina van de Goede Herder.

PAROCHIEKERN SINT JAN

Wie de zaterdagviering wil bijwonen gelieve zich aan te melden via het secretariaat, bij voorkeur op vrijdag tussen 9:00-11:00 uur. Lees de instructie: Welkom terug in de Kerk.

Zaterdag 4 juli is er een eucharistieviering waarin pastoor Walter Broeders voorgaat. Aanmelding vooraf is verplicht. Aanvang: 19:00 uur.

Vrije toegang tot het kerkgebouw: dagelijks, 11:00-17:00 uur.

Voor meer informatie raadpleeg de AGENDA, de meest recente nieuwsbrief (2020/6) en de parochiekernpagina van de Sint Jan.

PAROCHIEKERN H. LAURENTIUS

Wie de zondagviering wil bijwonen gelieve zich vrijdagochtend aan te melden via het secretariaat, tussen 10:00 en 12:00 uur. Lees de instructie: Vieren op afstand.

Zondag 5 juli is er om 11:00 uur een eucharistieviering waarin pastoor Walter Broeders voorgaat. Aanmelding vooraf is verplicht. Aanvang: 11:00 uur.

Voor meer informatie raadpleeg de AGENDA, de laatste aflevering van het weekblad De Dorpsketting (die elke maandag wordt gepubliceerd) en de parochiekernpagina van de H. Laurentius.


BEZOEK DE VIRTUELE VAN EYCK-TENTOONSTELLING

De gebroeders Jan en Hubert van Eyk zijn beroemd om hun schilderij De aanbidding van het Lam Gods (wikipedia), dat zij in de jaren 1430-1432 vervaardigden als altaarstuk voor de Sint-Baafskathedraal in Gent. Het is vanaf 2012 intensief gerestaureerd en onderzocht. Bekijk de video.

De voorjaarstentoonstelling ‘Van Eyk. Een optische revolutie’ belichtte deze restauratie in het Museum voor Schone Kunsten Gent. Bijna 130.000 bezochten de expositie, die evenwel door de coronacrisis vroegtijdig moest worden gesloten.

Toerisme Vlaanderen en het Museum voor Schone Kunsten Gent hebben een virtuele tour ontwikkeld, zodat belangstellenden alsnog hun hart kunnen ophalen.