Kerstvieringen vooral online (16 december)

De Nederlandse bisschoppenconferentie heeft op 15 december naar aanleiding van de indringende toespraak van minister-president Mark Rutte van maandag 14 december besloten dat in de Rooms-Katholieke kerken dit jaar op kerstavond geen publieke vieringen, zoals de nachtmis, zullen plaatsvinden. Dat betekent dat er tussen donderdag 24 december 17.00 uur en vrijdag 25 december 07:00 uur in het geheel geen publieke vieringen worden gehouden. Juist de vieringen op kerstavond en in de kerstnacht worden doorgaans door veel mensen bezocht. De bisschoppen willen in deze periode van lockdown een beweging van veel mensen tegelijk voorkomen. Lees meer (via bisdomrotterdam.nl)

Naar aanleiding van dit bisschoppelijk besluit hebben de beheercommissies en pastoraatgroepen in overleg met het bestuur van de HH. Petrus-en-Paulusparochie een aantal aanpassingen in de vieringen rond Kerst doorgevoerd. Hieronder volgt een kort overzicht per parochiekern. Raadpleeg voor meer informatie en de laatste stand van zaken vooral de agenda van onze website!

Parochiekern De Goede Herder — Zondag 20 december: 09:30 uur: eucharistieviering met zangers van het dames- en herenkoor. Voorganger: Kees van Vliet: max. 30 kerkgangers met reservering, ook te volgen via de website kerkdienstgemist.nl — Op Kerstavond en Eerste Kerstdag alle vieringen alleen online: zonder kerkgangers, te volgen via de website kerkdienstgemist.nl — (24.12) 17:00 uur: dienst van lezingen en kerstliederen met zangers van het dames- en herenkoor. Voorganger: Thea Epskamp; lector: Stephanie Jägel. — 19:00 uur: woord- en gebedsviering voor gezinnen met zangers van het tienerkoor. Voorganger: Thea Epskamp. — 21:00 uur: eucharistieviering met zangers van het jongerenmiddenkoor. Voorganger: pastor Bertus Wessel — (25.12) 09:30 uur: eucharistieviering met zangers van het dames- en herenkoor. Voorganger: pastor Kees van Vliet — 14:00 uur: Kindje wiegen, met Stephanie Jägel. Alleen online te volgen via kerkdienstgemist.nl — (27.12): 09:30 uur: eucharistieviering met zangers van het dames- en herenkoor. Voorganger: pater Thijs Moons O.F.M. conv.: max. 30 kerkgangers met reservering, ook te volgen via de website kerkdienstgemist.nl

Parochiekern Sint JanVanaf aankomend weekend voorlopig alle vieringen zonder kerkgangers, wel online te volgen via de website kerkdienstgemist.nl — (19.12) 19:00: eucharistievering. Voorganger: pater Leo van Ulden O.F.M. — (24.12) 17:00 uur: Kinderkerk, met Annie Borst — 19:00 uur: eucharistieviering met zangers van het eigentijds koor. Voorganger: pater Christ van den Eijnden S.C.J. — 21:30 uur: eucharistieviering met zangers van het parochiekoor. Voorganger: pater Christ van den Eijnden S.C.J. — (25.12) 15:00 uur: Kindje wiegen, met Annie Borst. Alleen online te volgen via kerkdienstgemist.nl — (26.12) eucharistieviering vervalt.

Parochiekern H. Laurentius Op Kerstavond geen viering. — (20.12) 11:00: woord- en gebedsviering. Voorganger: Marianne Turk. — (25.12) 11:00 uur: eucharistieviering met zangers van het parochiekoor. Voorganger: pastor Bertus Wessel: max. 30 kerkgangers met reservering — (26.12) 11:00 uur: Kindje wiegen. — (27.12) eucharistieviering. Voorganger: pater Leo van Ulden O.F.M.: max. 30 kerkgangers met reservering.


LUISTEREN NAAR WAT KOMT: ADVENT (3)

In overleg met pastoor Broeders laten koorzangers van De Goede Herder vier adventsliederen klinken in de ruimte van de kerk en van ons hart.

Deze week het lied ‘O kom, o kom, Immanuël’, uitgevoerd door zangers van het dames- en herenkoor, met Jorge Silva op het orgel.

Bij afwezigheid van Walter Broeders spreekt Ans Bulles een inleidend woord (via YouTube).

Luister naar ‘O kom, O kom Immanuël’ (via YouTube)

Lees de tekst (pdf)


OECUMENISCHE ADVENTSVERSPERS (4)

Ook dit jaar organiseren de protestantse Dorpskerk in Leiderdorp en de parochiekern van de Goede Herder samen oecumenische adventsvespers, op vier donderdagen: 26 november; 3, 10 en 17 december.

Het thema is: ‘Toekomst op een kier’. We volgen het verhaal van Samuel in vier stappen, en het begint bij het verdriet dat voorafgaat aan de geboorte die uiteindelijk tóch plaatsvindt. Samuel groeit uit tot profeet die ons helpt om uit te zien naar de koning van de vrede. Lees meer

U kunt zich aanmelden via dit webformulier.

Donderdag 17 december: vierde adventsvesper in de Dorpskerk. Aanvang: 19:15 uur.