Mededelingen & nieuws (week 28)

PAROCHIEKERN DE GOEDE HERDER

Woensdag 17 juli is er om 10:00 uur een woord- en gebedsviering in de Mariakapel. Na afloop is er Herdershof: koffie en thee met een praatje (10:30-12:30 uur). Vanuit Leiderdorp is er vervoer vanaf en naar het Van Alphenplein (hoofdingang van Alphenstaete), om 9:30 uur respectievelijk 11:30 uur.

Zondag 21 juli is er om 09:30 uur een woord- en gebedsviering, waarin Thea Dingjan-Zonneveld voorgaat. Met medewerking van het dames- en herenkoor.

De komende drie vrijdagen (26 juli, 2 en 9 augustus) is het secretariaat een uur later geopend: 10:00-12:00 uur.

Voor meer informatie zie de nieuwsbrief voor juli-augustus (DGH 2019/6-7) en raadpleeg de webpagina Uit de schaapskooi / AGENDA.

PAROCHIEKERN SINT JAN

Zaterdag 20 juli is er om 19:00 een eucharistieviering waarin pastoor Walter Broeders voorgaat. Met medewerking van het parochiekoor.

Voor meer informatie zie de nieuwsbrief voor de maand juli (SJ 2019/6) en raadpleeg de webpagina Uit de schaapskooi / AGENDA.

PAROCHIEKERN H. LAURENTIUS

Zondag 21 juli is er om 11:00 uur een eucharistieviering waarin pastoor Walter Broeders voorgaat. Met samenzang.

Voor meer informatie zie de laatste aflevering van het weekblad De Dorpsketting (die elke maandag wordt gepubliceerd) en raadpleeg de webpagina Uit de schaapskooi / AGENDA.ONZE SCHAAPSKOOI IN BEELD (12)

Op maandag 8 juli kwam een heeft een groep vrijwilligers het kerkhof achter de Laurentiuskerk in Stomwijk weer helemaal opgeruimd. Alles ligt er nu weer netjes bij.


Sinds begin juli is het mogelijk om de Goede Herderkerk tijdens een aantal dagdelen in de week te bezoeken.Daarmee wordt een al langer gekoesterde wens om de kerk wat vaker open te stellen voor belangstellenden nu eindelijk gerealiseerd. Voorlopig zal op de openingstijden van ons secretariaat ook de kerkdeur aan de Hoge Rijndijk open staan: iedere maandag-, woensdag- en vrijdagochtend van 9:00 tot 12:00 uur.

Bezoekers hebben dan toegang tot de corridor, waar ook gelegenheid is om een kaarsje op te steken bij Maria en de kerk te bekijken vanachter het glas. Op basis van de ervaringen in de komende maanden wordt bekeken of de openingstijden mogelijk verruimd worden of uitgebreid naar andere dagen van de week.


RELIGIE EN SOCIALE COHESIE

Nederlanders die geregeld naar diensten in de kerk of moskee gaan zijn vaker actief als vrijwilliger dan niet-kerkgangers. Ook hebben deze gelovigen vaker een groter vertrouwen in de medemens en in maatschappelijke organisaties. Dit blijkt uit het onderzoek Sociale samenhang en Welzijn dat het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vrijdag uitbracht. Lees meer (via www.cbs.nl)


MOEDER-TERESAKERK (HENGELO) AFGEBRAND

In de nacht van maandag 8 juli is te Hengelo de kerk gewijd aan Sint Theresa van Calcutta (en onderdeel van de Goede Herderparochie) in vlammen opgegaan. Er zijn geen slachtoffers gevallen maar het uit 1998 daterende kerkgebouw brandde geheel uit en moet als verloren worden beschouwd. Inmiddels heeft de brandweer na onderzoek vastgesteld dat de brand veroorzaakt is door een technisch probleem in de stroomvoorziening. Kardinaal Eijk heeft een brief gestuurd om de parochianen een hart onder de riem te steken. Lees meer (via www.katholiek.nl)