Mededelingen & nieuws (week 31)

PAROCHIEKERN DE GOEDE HERDER

Woensdag 7 augustus is er om 10:00 uur een woord- en gebedsviering in de Mariakapel. Na afloop is er Herdershof: koffie en thee met een praatje (10:30-12:30 uur). Vanuit Leiderdorp is er vervoer vanaf en naar het Van Alphenplein (hoofdingang van Alphenstaete), om 9:30 uur respectievelijk 11:30 uur.

Zondag 11 augustus is er om 9:30 uur een eucharistieviering, waarin Thea Epskamp voorgaat. Met medewerking van het dames- en herenkoor.

De komende vrijdag (9 augustus) is het secretariaat een uur later geopend: 10:00-12:00 uur.

Voor meer informatie zie de nieuwsbrief voor juli-augustus (DGH 2019/6-7) en raadpleeg de webpagina Uit de schaapskooi / AGENDA.

PAROCHIEKERN SINT JAN

Zaterdag 10 augustus is er om 19:00 uur een eucharistieviering waarin pater Leo van Ulden O.F.M. voorgaat. Met medewerking van het parochiekoor

Voor meer informatie zie de nieuwsbrief voor augustus-september (SJ 2019/8) en raadpleeg de webpagina Uit de schaapskooi / AGENDA.

PAROCHIEKERN H. LAURENTIUS

LZondag 11 augustus is er om 11:00 uur een eucharistieviering, waarin pater Leo van Ulden O.F.M. voorgaat. Met medewerking van het parochiekoor.

Voor meer informatie zie de laatste aflevering van het weekblad De Dorpsketting (die elke maandag wordt gepubliceerd) en raadpleeg de webpagina Uit de schaapskooi / AGENDA


OUD EN NIEUW BROOD

Er zijn diverse manieren om oud brood weer smakelijk te maken. Dat geldt ook voor oude vertrouwde, enigszins afgesleten bijbelteksten. Die kunnen weer als nieuw klinken wanneer je ze op vakantie in een vreemde taal hoort, aldus Kolet Janssen. Lees meer (via www.kerknet.be)

En wie de gehoorde teksten van een zondagsviering in het buitenland nog eens wil nalezen is er www.virc.at – de website van de Vienna International Religious Centre met de zondagslezingen voor A-, B- en C-jaar in het Nederlands, Engels, Frans, Duits, Italiaans, Spaans, Portugees, Hongaars, Pools, Tsjechisch, Slowaaks, Sloveens en Kroatisch.