Mededelingen & nieuws (week 32)

PAROCHIEKERN DE GOEDE HERDER

Woensdag 14 augustus is er om 10:00 uur een eucharistieviering in de Mariakapel, waarin pater Leo van Ulden O.F.M. voorgaat. Na afloop is er Herdershof: koffie en thee met een praatje (10:30-12:30 uur). Vanuit Leiderdorp is er vervoer vanaf en naar het Van Alphenplein (hoofdingang van Alphenstaete), om 9:30 uur respectievelijk 11:30 uur.

Zaterdag 17 augustus is er om 15:30 uur een eucharistieviering ter gelegenheid van een tachtigste verjaardag. Voorganger is pastoor Floor.

Zondag 18 augustus is er om 9:30 uur een eucharistieviering, waarin pater Leo van Ulden O.F.M. voorgaat. Met medewerking van het dames- en herenkoor.

Voor meer informatie zie de nieuwsbrief voor juli-augustus (DGH 2019/6-7) en raadpleeg de webpagina Uit de schaapskooi / AGENDA.

PAROCHIEKERN SINT JAN

Zaterdag 17 augustus is er om 19:00 uur een eucharistieviering waarin pater Leo van Ulden O.F.M. voorgaat. Met medewerking van het parochiekoor

Voor meer informatie zie de nieuwsbrief voor augustus-september (SJ 2019/8) en raadpleeg de webpagina Uit de schaapskooi / AGENDA.

PAROCHIEKERN H. LAURENTIUS

Zondag 18 augustus is er om 11:00 uur een woord- en gebedsviering, waarin Marianne Turk voorgaat. Met samenzang.

Voor meer informatie zie de laatste aflevering van het weekblad De Dorpsketting (die elke maandag wordt gepubliceerd) en raadpleeg de webpagina Uit de schaapskooi / AGENDA


ONZE SCHAAPSKOOI IN BEELD (13)

Vandaag, zondag 11 augustus, is het precies 200 jaar geleden dat het kerkhof van de H. Laurentius is ingewijd. Tot die tijd werden mensen vanuit Stompwijk in Wilsveen of in Voorschoten begraven. Tegenwoordig worden veel mensen niet meer begraven maar gecremeerd. Voor wie dat wil, is er op het kerkhof een prachtige urnenmuur beschikbaar. Daar kan de urn met de as van de overledene geplaatst worden. De allernieuwste toevoeging aan ons kerkhof, waar nu aan gewerkt wordt, is een uitstrooiveld. Op dit stukje grond kan de as worden uitgestrooid. Tijdens Open Monumentendag (weekend van 14-15 september) willen we volop aandacht besteden aan ons jubilerende kerkhof. –– Marianne Turk