Mededelingen & nieuws (week 38)

MEDEDELINGEN PAROCHIEKERN DE GOEDE HERDER

Woensdag 25 september is er om 10:00 uur een woord- en gebedsviering in de Mariakapel. Na afloop is er Herdershof: koffie en thee met een praatje (10:30-12:30 uur). Vanuit Leiderdorp is er vervoer vanaf en naar het Van Alphenplein (hoofdingang van Alphenstaete), om 9:30 uur respectievelijk 11:30 uur.

Zondag 29 september is er om 9:30 uur een eucharistieviering waarin pastoor Walter Broeders voorgaat. Met medewerking van het kinderkoor, tienerkoor en jongeren/middenkoor. Tijdens de viering wordt Linnea van der Hulst gedoopt.

Voor meer informatie zie de nieuwsbrief Nieuwsbrief voor september (DGH 2019/8) en raadpleeg de webpagina Uit de schaapskooi / AGENDA.

MEDEDELINGEN PAROCHIEKERN SINT-JAN

Zaterdag 28 september is er om 19:00 uur een eucharistieviering, waarin pater Leo van Ulden O.F.M. voorgaat. Met medewerking van het parochiekoor.

Voor meer informatie zie de nieuwsbrief voor augustus-september (SJ 2019/8) en raadpleeg de webpagina Uit de schaapskooi / AGENDA.

MEDEDELINGEN PAROCHIEKERN H. LAURENTIUS

Zondag 29 september is er om 11:00 uur een eucharistieviering, waarin pastoor Walter Broeders voorgaat. Met samenzang.

Voor meer informatie zie de laatste aflevering van het weekblad De Dorpsketting (die elke maandag wordt gepubliceerd) en raadpleeg de webpagina Uit de schaapskooi / AGENDAONZE SCHAAPSKOOI IN BEELD (14)

In het weekeinde van 14-15 september werd de nationale Open Monumentendag gehouden, die in Zoeterwoude samenviel met de Kunstroute. De Laurentiuskerk was op zaterdag open, de Sint Jan op zondag, en De Goede Herder op beide dagen. Mede dankzij het prachtige weer was de toeloop groot.

De Goede Herderkerk trekt nog steeds mensen die voor het eerst een kijkje komen nemen, en verrast zijn door de kleurige uitstraling en de corridor die de ruimte in tweeën deelt. Acht kunstenaars exposeerden enkele van hun schilderijen.

Meer dan 300 bezoekers bezochten de Sint Jan. Deels voor de kunst, deels voor de monumentale kerk en deels om de gerealiseerde uitbouwen te bezichtigen, waaronder de nieuw ingezegende rouwkamer. Vooral veel fietsers wisten de Sint Jan te vinden op deze zonovergoten dag.

In de Laurentius was er bijzondere aandacht voor het kerkhof dat 200 jaar bestaat. In de kerk werden onder meer zwarte en paarste kazuifels geëxposeerd die de celebranten dragen bij uitvaartmissen en Allerzielen.


VREDESWANDELING EN -WAKE (29 SEPTEMBER)

Onder het motto ‘Vrede verbindt over grenzen’ start op zondag 29 september de vredewandeling vanaf het diaconaal centrum De Bakkerij. Aanvang: 12:30 uur.

Om 14:00 uur is de aansluitende vredeswake op het stadhuisplein. Lees meer (PDF flyer)


MISSA IN MYSTERIUM

Herman Finkers weet met zijn ‘Missa in mysterium’ volle kerken te trekken; afgelopen weekeinde in de Sint-Janskathedraal in Den Bosch. Het is een samenkomen van parochianen en belangstellenden zonder kerkelijke binding, om met elkaar een kunstzinnig, verstild eerbetoon te brengen aan het Mysterie van de Liefde. ‘Het ware mysterium is dat mensen zich geraakt en ontroerd weten door eeuwenoude gregoriaanse klanken en traditionele Latijnse teksten in een oude basiliek waar eucharistie wordt gevierd. In verstilling en eenvoud, ‘ aldus Eric van den Berg. Lees meer (via www.katholiek.nl)