Mededelingen & nieuws (week 46)

MEDEDELINGEN PAROCHIEKERN DE GOEDE HERDER

Woensdag 20 november is er om om 10:00 uur een woord- en gebedsviering in de Mariakapel.

  • Na afloop Herdershof: koffie en thee met een praatje (10:30-12:30 uur)
  • Vanuit Leiderdorp vervoer vanaf en naar het Van Alphenplein (hoofdingang van Alphenstaete), om 9:30 uur respectievelijk 11:30 uur

Zondag 24 november is er om 9:30 uur een woord- en gebedsviering, waarin Thea Dingjan voorgaat. Met medewerking van het jongeren/middenkoor.

  • ’s Middags, 14:30 uur: concert ‘Hemelse klanken’ (zie hieronder).

Van 18-29 november is er een kledinginzameling voor de bewoners van Exodus, lokatie Leiden. U kunt de kleding die u niet meer draagt op maandag-, woensdag en vrijdagmorgen afgeven op het secretariaat.

Voor meer informatie zie nieuwsbrief DGH 2019/10 en raadpleeg de webpagina Uit de schaapskooi / AGENDA.

MEDEDELINGEN PAROCHIEKERN SINT-JAN

Zaterdag 23 november is er om 19:00 uur een woord- en gebedsviering, waarin Margreet Onderwater voorgaat. Met medewerking van het jongerenkoor.

Voor meer informatie zie de nieuwsbrief voor de maand juni (SJ 2019/6) en raadpleeg de webpagina Uit de schaapskooi / AGENDA.

MEDEDELINGEN PAROCHIEKERN H. LAURENTIUS

Zondag 24 november is er om 11:00 een eucharistieviering, waarin pastoor Walter Broeders voorgaat. Met medewerking van het dames- en herenkoor van De Goede Herder, o.l.v. Ans Bulles; organist Antonió Pedrosa.

Voor meer informatie zie de laatste aflevering van het weekblad De Dorpsketting (die elke maandag wordt gepubliceerd) en raadpleeg de webpagina Uit de schaapskooi / AGENDA.


ONZE SCHAAPSKOOI IN BEELD (18)

Zondagmiddag 10 november werd in de Goede-Herderkerk de expositie ‘Zeven sferen van het hiernamaals’, met schilderijen van Piet Wolvers, afgesloten met een bijzonder concert. ‘The ARTvocals’, bestaande uit negen zangers en zangeressen, brachten onder begeleiding van piano en dwarsfluit hemelse muziek ten gehore, passend bij de schilderijen.


MET PASTOOR BROEDERS OP ROMEREIS

Van 22-28 mei 2020 jaar organiseert onze parochie een inspiratiereis naar Rome ter gelegenheid van het 25-jarig priesterjubileum van pastoor Walter Broeders. Samen met hem bezoeken we vele hoogtepunten in Rome, belangrijke kerken, musea en toeristische trekpleisters. En we gaan op audiëntie bij de paus.

Wilt u meer weten? Kom dan op 21 november naar de voorlichtingsavond, om 20:00 uur in de pastorie van de Antoniuskerk, bij het Vijf-Meiplein in Leiden. Op deze avond hoort u ook hoe en tot wanneer u zich kunt aanmelden.


HEMELSE KLANKEN

De bariton Ronald Willemsen heeft een bijzonder ensemble samengesteld dat op deze middag een concert zal geven onder de titel Hemelse Klanken. Hij weet zich omringd door Ruud Luttikhuizen concertpianist, Gerda van Eerde sopraan, Ruud Kleiss trompet, en Njola Ritzen dwarsfluit. Aanvang 14.30 uur  Vrij entree, maar er is een tipbox om uw waardering te kunnen uiten!