Mededelingen & nieuws (week 49)

MEDEDELINGEN PAROCHIEKERN DE GOEDE HERDER

Woensdag 11 december is er om 10:00 uur een eucharistieviering in de Mariakapel. Voorganger is pater Leo van Ulden O.F.M.

  • Woensdagmiddag 11 december wordt de uitvaartdienst gehouden voor mevrouw Ida Bos Kooter. Voorganger in de woord en gebedsviering is Thea Dingjan-Zonneveld. Aanvang 14:00 uur.

Donderdag 12 december wordt de uitvaartdienst gehouden voor mevrouw Nette Smeets-Uleman. Voorganger in de woord en gebedsviering is pastoor Walter Broeders. Met medewerking van het dames- en herenkoor. Aanvang: 11:00 uur.

  • Donderdagavond wordt de tweede oecumenische vesperviering gehouden in de Goede-Herderkerk. Aanvang 19:15 uur. Lees meer

Zaterdagmiddag 14 december is er een viering van lezingen en liederen op weg naar Kerstmis, geïnspireerd op de Anglicaanse traditie. Net als vorig jaar wordt de zang uitgevoerd door het dames- en herenkoor, versterkt met projectzangers uit de regio. U bent van harte welkom. Aanvang: 15:30 uur. Lees meer

Zondag 15 december is er om 09:30 uur een eucharistieviering met medewerking van het jongeren-middenkoor. Voorganger is pastoor Walter Broeders.

Voor meer informatie zie Nieuwsbrief Parochiekern De Goede Herder 2019 nummer 11 en raadpleeg de webpagina Uit de schaapskooi / AGENDA.

MEDEDELINGEN PAROCHIEKERN SINT-JAN

Zaterdag 14 december is er een eucharistieviering waarin pastoor Walter Broeders voorgaat. Met medewerking van het shantykoor ‘De Weidepoort’.
Aanvang: 19:00 uur. Lees meer

Voor meer informatie zie de nieuwsbrief voor de maand december (SJ 2019/11) en raadpleeg de webpagina Uit de schaapskooi / AGENDA.

MEDEDELINGEN PAROCHIEKERN H. LAURENTIUS

Zondag 15 december is er om 11:00 uur een eucharistieviering waarin Marianne Turk voorgaat. Met samenzang.

Voor meer informatie zie de laatste aflevering van het weekblad De Dorpsketting (die elke maandag wordt gepubliceerd) en raadpleeg de webpagina Uit de schaapskooi / AGENDA.


ONZE SCHAAPSKOOI IN BEELD (19)

Zondag 1 december was er veel te beleven in de Goede-Herderkerk. Oud-pastoor Bart Versteegen vierde op de eerste zondag van de Advent zijn veertigjarig priesterjubileum. Na de viering was er gelegenheid om de jubilaris te feliciteren en te genieten van petit-fours bij de koffie en thee.

De gezinsviering zat vol kinderen die in mei hun Eerste Communie hebben gedaan. Tevens was er in de sacristie voor de allerkleinsten gelegenheid om te knutselen aan een adventstafel, die de komende zondagen van de Advent verder wordt afgemaakt. Tijdens het werken aan de tafel wordt er een vervolgverhaal voorgelezen.

En ’s middag gaf het ensemble Die Bachfreunde onder leiding van Nigel Hutson een indrukwekkend concert met barokmuziek van Bach, Händel en Albinoni. Voor en na het concert konden kunstwerken bewonderd worden die door kunstenaars uit de regio waren opgesteld in het atrium. Een geslaagd evenement dat door zo’n zeventig belangstellenden werd bezocht.


8 DECEMBER: MARIA ONBEVLEKT ONTVANGEN

Op 8 december viert de katholieke kerk het feest van Maria’s onbevlekte ontvangenis: sinds 1854 geldt als kerkelijk dogma dat de Moeder Gods zonder erfzonde is geboren. Het schilderij van Caravaggio uit 1605-1606 (thans Galleria Borghese, Rome) verbeeldt dit doordat Maria samen met haar kind de slang, symbool van de erfzonde, vertrapt. Haar moeder Anna kijkt toe. ( Lees meer (via www.kerknet.be)

Zie ook de katholieke encyclopedie (via www.kro-ncrv.nl)