Mededelingen & nieuws (week 3)

De jaarlijkse actieperiode van Actie Kerkbalans is van start gegaan. Wist u dat Kerkbalans de grootste fondsenwerfactie van het land is? Door het hele land vragen plaatselijke kerken en parochies aan hun leden om een financiële bijdrage over te maken. Binnenkort valt ook bij u de brief voor Kerkbalans op de mat. Doet u ook weer mee?

De kerk kan alleen bestaan dankzij de financiële steun van haar leden. Doe mee aan Actie Kerkbalans en vul het toezeggingsformulier ruimhartig in. Via deze weg willen we u alvast hartelijk bedanken voor uw bijdrage!


PAROCHIEKERN DE GOEDE HERDER

Op woensdag 22 januari is er om 10:00 uur een woord- en gebedsviering in de Mariakapel.

Zaterdag 25 januari is er om 15:00 uur in het atrium van de Goede Herderkerk een nieuwjaarsbijeenkomst voor de vele vrijwilligers binnen de HH Petrus en Paulusparochie. We kijken met elkaar terug naar het afgelopen jaar en vooruit naar het nieuwe jaar.

Zondag 26 januari is er om 09:30 uur een eucharistieviering waarin pastoor Walter Broeders voorgaat. Met medewerking van het jongeren/middenkoor. Tijdens de viering is er kinderopvang aanwezig.

Rond 27 januari start de actie Kerkbalans. Dan ontvangt u de bekende enveloppen in de brievenbus. Wilt u deze invullen en terugbrengen naar het op de voorkant vermelde adres? Mocht dat niet lukken dan worden de brieven de week er op bij u opgehaald. Het thema voor de Actie Kerkbalans is ‘Geef voor je kerk’. Uw bijdrage is hard nodig.

Voor meer informatie zie de nieuwsbrief voor de maand januari (DGH 2020/1) en raadpleeg de webpagina Uit de schaapskooi / AGENDA.

PAROCHIEKERN SINT-JAN

Zaterdag 25 januari is er geen eucharistieviering.

Zondag 26 januari is er om 10: 00 uur een oecumenische viering in de Dorpskerk van Zoeterwoude. Voorgangers: dominee Gea Smit en Margreet Onderwater.

Voor meer informatie zie de nieuwsbrief voor de maand januari (SJ 2020/1) en raadpleeg de webpagina Uit de schaapskooi / AGENDA.

PAROCHIEKERN H. LAURENTIUS

Zondag 26 januari is er om 11:00 uur een woord- en gebedsviering waarin Marianne Turk voorgaat. Met medewerking van het E.M.S.-koor.

Voor meer informatie zie de laatste aflevering van het weekblad De Dorpsketting (die elke maandag wordt gepubliceerd) en raadpleeg de webpagina Uit de schaapskooi / AGENDA.


ROMEREIS MET PASTOOR BROEDERS

De reis naar Rome is inmiddels bijna volgeboekt. Er zijn nog een paar plaatsen vrij. Indien u toch nog mee zou willen kunt u zich aanmelden via het centraal secretariaat van de HH Petrus-en-Paulusparochie.

Email: petrusenpaulusleiden@gmail.com — Telefoon: 071-7370087 (ma-vrij 9u30 – 11u30).


‘NAAR ELKAAR OMZIEN’ VOORNAAMSTE MEERWAARDE VAN LOKALE KERK

Actieve kerkgangers van protestantse en katholieke achtergrond kiezen ‘naar elkaar omzien’ als de belangrijkste meerwaarde van hun plaatselijke kerk of parochie. Vlak daarna volgt ‘gastvrij en open zijn voor gasten’ en op drie staat ‘inspirerende vieringen’. Dat blijkt uit de peiling van Actie Kerkbalans 2020, waarbij respondenten dertien waarden van de lokale kerk een cijfer konden geven. Lees meer (via kro-ncrv.nl/katholiek)