Mededelingen & Nieuws (week 18)

PASTOOR BROEDERS IN ZIEKENHUIS

Vrijdagavond 1 mei is pastoor Broeders met hartklachten opgenomen in het ziekenhuis. Zijn toestand was vanochtend, naar eigen zeggen, verbeterd. Maar ook liet hij weten dat hij zeker nog enkele dagen in het ziekenhuis zal moeten verblijven.

Pastoor Broeders — die tevens rector is van Vronesteyn, de priester- en diakenopleiding — zou morgen, op Roepingenzondag, voorgaan in een tv-mis zonder publiek in de Petruskerk te Roelofarendsveen, uit te zenden door de KRO-NCRV op NPO2. In zijn huidige toestand kan daarvan uiteraard geen sprake meer zijn. Naar verwachting zal de tv-mis wel doorgang vinden, maar met een andere celebrant.

In aansluiting bij de huisvieringen van de afgelopen weken zal Thea Epskamp een korte liturgie samenstellen voor de Vierde zondag van Pasen, met muzikale bijdragen van Thijs en Veronique van der Hulst. Deze liturgie zal vandaag nog in een aparte blogpost worden gepubliceerd.


NIEUWSBRIEF DE GOEDE HERDER

Vanuit de parochiekern De Goede Herder is de nieuwsbrief voor de maand mei verschenen. U kunt de nieuwsbrief hier lezen in een digitale versie (PDF).

Een gedrukte exemplaar kunt u meenemen vanuit de corridor in de Goede-Herderkerk, tijdens openingsuren. Wij wensen u veel leesplezier!


OVERLEDEN: LEO OUDSHOORN

Op maandag 27 april 2020 is overleden de heer Leonardus Arnoldus Maria Oudshoorn, in de leeftijd van 73 jaar.

De uitvaartdienst voor Leo Oudshoorn, waarin Marianne Turk voorging, werd vanochtend in besloten kring gehouden in de Laurentiuskerk te Stompwijk. Aansluitend vond de teraardebestelling plaats op het kerkhof naast de kerk.


OPENSTELLING KERKGEBOUWEN REGIO OOST

In beperkte mate hebben individuele gelovigen gelegenheid om in de kerkgebouwen van Regio Oost een kaarsje op te steken, te bidden of gewoon even tot rust te komen.

  • De Goede-Herderkerk, Zoeterwoude-Rijndijk: zondags 9:30-10:30 uur, en maandag-, woensdag- en vrijdagochtend tijdens de (beperkte) openingsuren van het secretariaat: 9:00-11:00 uur.
  • Sint-Janskerk, Zoeterwoude-Dorp: alle dagen: 11:00-17:00 uur.
  • Laurentiuskerk, Stompwijk: zondags: 11:00-12:00 uur; en op donderdag 7 mei, vanaf 19:00 uur (rozenkransgebed o.l.v. Marianne Turk).

MEIMAAND – MARIAMAAND

Mariabeeld in de Laurentiuskerk, foto: Kerkfotografie.nl

Mei is in de Katholieke Kerk de Mariamaand. De Romeinen noemden de meimaand naar de moedergodin Maia. In de Middeleeuwen ontstond in Italië het gebruik om mei toe te wijden aan Maria, de Moeder Gods. Lees meer (via kro-ncrv.nl)

In de Goede-Herderkerk is op initiatief van de pastoraatgroep een gebedskaart gemaakt met een foto van het Mariabeeld, een gebed tot Maria en het Wees Gegroet. U vindt deze gebedskaarten in de corridor van de kerk (tijdens openingsuren). Tevens zal de kaart worden bezorgd bij parochianen die niet in staat zijn de kerk op eigen kracht te bezoeken

In de Laurentiuskerk wordt op donderdagavond (19:00 uur) – in kleine kring en op gepaste afstand – het rozenkransgebed gebeden, o.l.v. Marianne Turk.