Mededelingen & nieuws (week 19)

PASTOOR BROEDERS UIT HET ZIEKENHUIS

Pastoor Broeders is woensdagavond 6 mei weer thuisgekomen, nadat hij enige dagen ter observatie was opgenomen in het ziekenhuis wegens hartritmestoornissen na griepachtige klachten.

Hij laat weten dat hij voorlopig nog rust zal moeten houden. Wij wensen pastoor Broeders van harte beterschap!


OVERLEDEN: JO VLASVELD

Op dinsdag 5 mei is overleden mevrouw Joanna Maria Catharina Vlasveld, in de leeftijd van 89 jaar.

De uitvaartdienst voor Jo Vlasveld werd in besloten kring gehouden op zaterdag 9 mei om 10:30 uur in de Goede-Herderkerk. Voorganger in de woord- en gebedsviering was diaken Gerard Clavel. Aansluitend vond de teraardebestelling plaats op de begraafplaats achter de kerk.


GOEDE-HERDERKERK AANGESLOTEN OP KERKTELEVISIE

In de loop van deze week is de Goede-Herderkerk aangesloten op de technische infrastructuur van kerkdienstgemist.nl Hierdoor wordt het binnenkort mogelijk voor parochianen om vieringen van huis uit live te volgen via internet, dan wel op een later moment terug te kijken.

Om ervaring op te doen met het systeem is vanochtend de uitvaartdienst voor mevrouw Jo Vlasveld opgenomen. Na evaluatie door betrokkenen zal met voorgangers besproken worden hoe in de nabije toekomst kerkvieringen uitgezonden kunnen worden.


MOEDERDAG (10 mei 2020)

Moederdag is een dag om moeders in de bloemetjes te zetten voor al het gewone en buitengewone van elke dag, voor zovele manieren waarop zij Gods liefde vertolken: fruitpap maken, pijn wegzoenen, eindeloos luisteren naar verhalen van op de speelplaats, de saaiste examenstof opvragen, omhelzen bij liefdesverdriet, en volwassen kinderen vol liefde en vertrouwen uitzwaaien.

Ook zonder natuurlijke band, nemen vrouwen een moederrol op voor anderen. De redactie van kerknet.be vroeg tien mensen om te verwoorden wat moeder-zijn voor hen betekent. Lees meer