Mededelingen & nieuws (25 november)

ADVENTSACTIE 2020

Aankomend weekend begint de Adventstijd. Gedurende vier weken gaan we op weg naar Kerstmis. We zien uit naar licht in de duisternis. Maar we kunnen zelf ook licht in de duisternis zijn voor onze naasten, via de Adventsactie. Dit jaar richt de parochie HH. Petrus en Paulus zich op een project in Nicaragua.

Hoewel de welvaart in Nicaragua de laatste tien jaar aanzienlijk is verbeterd, is 70 procent van de plattelandsbevolking nog arm. Ondervoeding is een groot probleem en door ziektes en ondervoeding behoren de cijfers van moeder- en kindsterfte tot de hoogste van Centraal-Amerika.

De adventsactie ondersteunt 700 mensen uit 144 gezinnen in Palacagüina. De gezinnen krijgen training in duurzame landbouwtechnieken, om zo de opbrengst van de moestuinen te verbeteren en kennis en bewustwording van goede voeding te verhogen. Ieder gezin ontvangt een startpakket dat bestaat uit een schoffel, gieter en pikhouweel en zaden voor onder andere tomaten, uien, zoete aardappelen en wortels om zo hun eigen groenten te kunnen kweken. Verder ontvangen zij vouchers die in noodsituaties zijn in te wisselen voor voedselpakketten.

Lees meer (ook hoe u geld kunt overmaken)


OECUMENISCHE ADVENTSVESPERS

Ook dit jaar organiseren de protestantse Dorpskerk in Leiderdorp en de parochiekern van de Goede Herder samen oecumenische adventsvespers, op vier donderdagen: 26 november; 3, 10 en 17 december.

Het thema is: ‘Toekomst op een kier’. We volgen het verhaal van Samuel in vier stappen, en het begint bij het verdriet dat voorafgaat aan de geboorte die uiteindelijk tóch plaatsvindt. Samuel groeit uit tot profeet die ons helpt om uit te zien naar de koning van de vrede. Lees meer

U kunt zich aanmelden via dit webformulier.

Donderdag 26 november: eerste adventsvesper in de Dorpskerk. Aanvang: 19:15 uur.


KORTE CATECHESE GEPAUZEERD

Bas van Pampus is voor enkele weken gestopt met zijn vlogs.