Mededelingen & nieuws (23 december)

LUISTEREN NAAR WAT KOMT: ADVENT (4)

In overleg met pastoor Broeders laten koorzangers van De Goede Herder vier adventsliederen klinken in de ruimte van de kerk en van ons hart.

Deze week het Marialied ‘En mijn ziel zingt zacht’, uitgevoerd door zangers van het jongeren-middenkoor o.l.v. Thijs van der Hulst. Bij afwezigheid van Walter Broeders spreekt Thijs van der Hulst een inleidend woord (via SoundCloud).

Luister naar ‘En mijn ziel zingt zacht’ (via SoundCloud)

Lees de tekst (pdf)


ONZE SCHAAPSKOOI IN BEELD (12)

Afgelopen zondag hebben Cock en Imelda Oostdam in de Sint Janskerk de kerststal opgezet, ingericht en voorzien van lichtjes. De stal met zijn houten constructie, rieten zadeldak en gedeeltelijk opengewerkte zijkanten is tien jaar geleden vervaardigd door oud-parochiaan Joop Turk. Veel aandacht heeft hij besteed aan de achterwand, die is beschilderd met steentjes en een groot stalraam. De stenen beelden hebben drie jaar geleden een opknapbeurt gehad en zijn toen opnieuw gelakt. Het stro in de stal wordt ieder jaar weer geleverd door boerderij Van der Salm van de Weipoortse weg.

Met dank aan Aad Berk, voor de foto en de toelichting.


KERST IN REGIO OOST

Op Kerstavond zijn er alleen online vieringen, dus zonder kerkgang

PAROCHIEKERN DE GOEDE HERDER

Online vieringen kunt u volgen via de website kerkdienstgemist.nl — Er is een boekje gemaakt om thuis de dagen van het Kerstoctaaf te kunnen vieren: KERSTMIS 2020 IN DE GOEDE HERDER

Kerstavond (24.12) 17:00 uur: online dienst van lezingen en kerstliederen, met zangers van het dames- en herenkoor. Voorganger: Thea Epskamp; lector: Stephanie Jägel. > ORDE VAN DIENST (pdf) — 19:00 uur: online gezinsviering, met zangers van het tienerkoor. Voorganger: Thea Epskamp. > ORDE VAN DIENST (pdf) — 21:00 uur: online eucharistieviering, met zangers van het jongerenmiddenkoor. Voorganger: pastor Bertus Wessel. > ORDE VAN DIENST (pdf)

Eerste Kerstdag (25.12) 09:30 uur: online eucharistieviering, met zangers van het dames- en herenkoor. Voorganger: pastor C. van Vliet. > ORDE VAN DIENST (pdf) — 14:00 uur: Kindje wiegen 2.0 (zie hieronder). — Op 26-27 december is de kerk open van 12:00-15:00 uur voor privé-devotie en bezichtiging van de kerststallen (mondkapje en anderhalve meter afstand verplicht).

Kindje wiegen (vanuit de Goede Herderkerk)

Kijk je mee? Op Eerste Kerstdag begint om 14:00 uur Kindje wiegen. Met Anneroos, Melissa, Mieke (vertellers) en zangers van het tienerkoor, vanuit de Goede Herderkerk. Alleen online te volgen via de website kerkdienstgemist.nl

BOEKJE (pdf)

KLEURPLAAT (pdf)

PAROCHIEKERN SINT JAN

Voorlopig zijn alle vieringen zonder kerkgangers, maar wel online te volgen via de website kerkdienstgemist.nl. — De ontmoetingsruimte voorin de kerk is dagelijks open: 11:00-17:00 uur. — Er is een boekje gemaakt om thuis de dagen van het Kerstoctaaf te kunnen vieren: KERSTMIS 2020 IN DE SINT JAN

Kerstavond (24.12) 17:00 uur: online Kinderkerk, met Annie Borst. > ORDE VAN DIENST (pdf) — 19:00 uur: online eucharistieviering met zangers van het eigentijds koor. Voorganger: pater Christ van den Eijnden S.C.J. > ORDE VAN DIENST (pdf)— 21:30 uur: online eucharistieviering met zangers van het parochiekoor. Voorganger: pater Christ van den Eijnden S.C.J. > ORDE VAN DIENST (pfd)

Eerste Kerstdag (25.12) 15:00 uur: online Kindje wiegen, met Annie Borst (zie hieronder).

Kindje wiegen (vanuit de Sint Janskerk)

Kijk op Eerste Kerstdag vanaf 15:00 uur thuis samen met uw peuters en kleuters naar een leuk kerstverhaal met bekende meezingliedjes. Alleen online te volgen via de website kerkdienstgemist.nl

AFFICHE (pdf)

PAROCHIEKERN H. LAURENTIUS

Hier zijn geen online vieringen.

Kerstavond (24.12) — Geen viering. 

Eerste Kerstdag (25.12) 11:00 uur: eucharistieviering met zangers van het parochiekoor. Voorganger: pastor Bertus Wessel: max. 30 kerkgangers met reservering

Tweede Kerstdag (26.12) 11:00 uur: Kindje wiegen.