Mededelingen & nieuws (24 december)

INTENTIES

Voor onze pastoor Walter Broeders, die wij een spoedig herstel en veel sterkte toewensen. — Voor zijn moeder, Bea Broeders, die op 12 december is overleden.

Parochiekern Sint Jan 24 december (19:00 uur:) Voor Jan Versteegen, overleden ouders den Blanken-van den Bosch, Arie en Annie de Jong-van Leeuwen, Jan Roeleven en overleden familie Roeleven-den Hollander en Brussel, pastoor van der Plas. — (21:30 uur:) Voor Jan van Diemen, Riet van Diemen-de Jong  en Wilma, overleden ouders Oostdam, Theo Berg en familie, Joop en Gerarda Versteegen-Vergeer en hun zoon Jan, Sjaak van der Salm, pastoor van der Plas.

Parochiekern De Goede Herder — Voor al wat parochianen met zich meedragen in hun hart: aan dank, vreugde, verdriet en nood. — Voor de onlangs overleden parochianen: Joop Goddijn, Jan Kok, Jan Zwetsloot, Jeanne Nijssen. — 24 december (19:00 uur:) Voor Ingrid van Nierop-Visser, Aad Beereboom, Lidwien en Willemmaarten Kocken, Tootje en Gerard Gründemann, Vader, moeder en Martien Hendriks. — (21:00 uur:) Voor Ivo Harteveld, Ella van Eijk, Hubertus Verhoef, Maria Verhoef-van Duijnhoven, Johanna Stegershoek-Verhoef, Jan Roeleven, Dick van der Hulst, Lies en Adriaan Vreeburg. — 25 december (9:30 uur:) Voor Herman Krowinkel, Peter Brouwer, Kees van Hoof, Theo Jaspers, overleden familie Bruines-Kortekaas, Jan Straathof, Simon Honselaar, Margret van Gastel-de Groot, Aad en Erwin Duijndam, Overleden ouders Raaphorst-Duijndam, Frans en Lex Winkelhuis, Alie Rotteveel, Nel Bruines-Overmeer, Nettie en Vincent Smeets, Ria Tacx-van Kampen, Nel Koek-Zwetsloot, Nel Kocken-van Wensveen, Lina en Frits Labordus. 27 december (9:30 uur:) Margret van Gastel-de Groot, Frans en Lex Winkelhuis, Familie Bruines-Kortekaas, Ria van der Kroft-van Vliet, Sacha Lim, Tootje en Gerard Gründemann, Vader, moeder en Martien Hendriks, Siem Heemskerk.


KERSTCOLLECTE ?

Voor allen die onze parochiekernen ook in deze kersttijd financieel willen steunen: U kunt een bijdrage aan de collecte digitaal overmaken naar een van de volgende rekeningnummers. Bij voorbaat hartelijk dank!

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is collecteschaal.jpg
  • Parochiekern De Goede Herder: NL08 RABO 0375 3053 27 (t.n.v. HHPP De Goede Herder)
  • Parochiekern Sint Jan: NL95INGB0000271753 (t.n.v. HHPP Sint Jan)
  • Parochiekern H. Laurentius: NL49 RABO 0361 5021 68 (t.n.v. HHPP H. Laurentius)

FEEST VAN DE H. FAMILIE (27 DECEMBER)

Op zondag 27 december gaat pater Thijs Moons O.F.M. conv. voor in de eucharistieviering in de Goede Herderkerk, Zoeterwoude-Rijndijk. Met cantores van het dames- en herenkoor en orgelbegeleiding door Nigel Hutson. Deze viering is ook online te volgen via kerkdienstgemist.nl 
Aanvang: 9:30 uur. — Gebruik hierbij de orde van dienst (pdf).


ONZE SCHAAPSKOOI IN BEELD (13)

Begin deze week is ook in de Laurentiuskerk de stal op zijn plaats gezet en met beelden ingericht. De beeldengroep is in een ver verleden verworven. In de notulen van het kerkbestuur van februari 1982 wordt melding gemaakt dat de beelden opnieuw zijn geschilderd door de plaatselijke schilder (en koorzanger) Toon van Maren. Leo van Santen heeft toen ook het een en ander aan de stal gerepareerd. Het dak van de stal is van stro en vermoedelijk vervaardigd door een plaatselijke rietdekker.

De beelden zijn van gips en dus best gevoelig voor breken.  Vorig jaar heeft de kameel zijn kop verloren (letterlijk). Het heeft Kees en Joke Juffermans heel wat uurtjes gekost om hem weer te lijmen en bij te schilderen. Maar de kameel ziet er dit jaar weer prachtig uit.

Met dank aan Marianne Turk voor de foto’s en toelichting.