palmtakjes en vastenproject

HOE ZIT HET MET DE PALMTAKJES?

Vandaag en morgen worden in de drie kerken van regio oost de palmtakjes gewijd. Ze zijn ook beschikbaar voor parochianen die niet aanwezig kunnen zijn bij de vieringen.

In de Sint Janskerk worden de palmtakjes vanavond gewijd. Ze staan vanaf zondag 28 maart in de ontmoetingsruimte voor u klaar. In verband met de kinderkerk (opname) is de kerk op zondag 28 maart pas vanaf 13:00 uur geopend. Verder is de ontmoetingsruimte dagelijks open van 11.00-17.00 uur.

In de Goede Herderkerk is er morgen van 11:00-12:00 uur gelegenheid voor parochianen om een palmtakje op te halen. Voor oudere parochianen die niet in staat zijn om naar de kerk te komen zullen ze thuis bezorgd worden.

In de Laurentiuskerk blijven de gewijde palmtakjes morgen achter in de kerk staan. Parochianen kunnen die dan ook na de Kruisweg of Paasviering meenemen. Op verzoek kan men een palmtakje thuisbezorgd krijgen. Neemt u daarvoor contact op met het secretariaat.


BEROEPSONDERWIJS IN BRAZILIË’S SLOPPENWIJKEN

Mogen wij het vastenproject nog een keer in uw aandacht aanbevelen? Zoals eerder gemeld krijgen vrouwen in Noordoost Brazilië, in São Salvador da Bahia de Todos os Santos, onderricht in koken, ouderen-zorg en computerles. Met hun diploma op zak kunnen zij op zoek gaan naar stabiel werk. Wanneer de vrouwen zelf geld verdienen krijgen de vrouwen meer waardigheid en kunnen zowel zij als hun kinderen een beter leefmilieu genieten. Hun mannen hebben vaak alcoholproblemen en gaan hun eigen weg.

De drie opleidingen tezamen kosten € 13.000 jaar. Als wij met elkaar € 6.500 inzamelen legt Vastenactie de andere helft van de kosten bij. Zo kunnen we een schooljaar bekostigen. U kunt uw bijdrage aan dit project overmaken op IBAN NL21 INGB 000 000 5850 . Vastenactie in Den Haag. Vermeldt er wel bij dat het om het projectnummer 401616 gaat. Bij voorbaat dank voor uw gift. — Werkgroepen MOV van regio oost