Palmzondag (27-28 maart)

SCHRIFTLEZINGEN

Weekend van 27-28 maart 2021, Palmzondag (B)Mc. 11,1-10 of Joh.12,12-16 – Jes. 50,4-7 – Fil. 2,6-11 – Mc. 14,1-15,47 of Mc. 15,1-39


WEEKENDVIERINGEN

Op zaterdag 27 maart is er een een eucharistieviering in de Sint Janskerk, (Zoeterwoude-Dorp), waarin pater Leo van Ulden O.F.M. voorgaat. Met zangers van het parochiekoor. Deze viering is alleen online te volgen via kerkdienstgemist.nl 
Aanvang: 19:00 uur.

Op zondag 28 maart is er een euchristieviering in de Goede Herderkerk, (Zoeterwoude-Rijndijk), waarin pastor Kees van Vliet voorgaat. Met zangers van het tienerkoor o.l.v. Thijs van der Hulst. Deze viering is online te volgen via kerkdienstgemist.nl 
Aanvang: 9:30 uur. — Gebruik hierbij de orde van dienst (pdf).

Op zondag 28 maart is er een eucharistieviering in de Laurentiuskerk (Stompwijk), waarin pastoor Walter Broeders voorgaat. Met medewerking van zangers van het EMS-koor.
Aanvang: 11:00 uur.

Op zondag 28 maart is er in de Sint Janskerk een online KINDERKERK-viering: ‘Rond Palmzondag en Pasen’.

Te volgen via kerkdienstgemist.nl 
Aanvang 12:00


INTENTIES

Parochiekern Sint Jan (27 maart): Ter ere van Maria.

Parochiekern De Goede Herder (28 maart): Voor alle parochianen die ziek zijn, thuis, in de ziekenhuizen en verpleeghuizen. — Voor de onlangs overleden parochianen: Mieke Kransse-Willems, Wil Ouwerkerk-Kershof, Piet Kroon. — Voor Tootje en Gerard Gründemann, Vader, moeder en Martien Hendriks, Frans en Lex Winkelhuis, Sacha Lim, Kees van Schie, Jo Vlasveld, Joop Goddijn. — Voor al wat wij meedragen in ons hart, aan dankbaarheid, vreugde, verdriet en nood.

Parochiekern H. Laurentius (28 maart): Voor de overleden armen en weldoeners van de parochie. — Voor Nel Verburg-Waaijer, Kees van Dijk, Aad van Dijk, familie van Boheemen-van der Krogt, Leo Oudshoorn, Greet Groenewegen-Overdevest, Wil Hilgersom, Riet Olijhoek, Jan Onderwater, Riet van der Helm-van Vliet, Gerard Granneman, Kees van Boheemen, Annie van Leeuwen, Leo van der Krogt, Ina Disseldorp-Verhaar, Mien van der Helm- van Rijn, Apollonia van Schie-van Santen, Jan van der Krogt, Riet Pijnaker-Knijnenburg.


COLLECTE

Als bijdrage aan de collecte kunt u een bedrag overmaken naar een van de volgende rekeningnummers. Bij voorbaat hartelijk dank!

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is collecteschaal.jpg
 • Parochiekern De Goede Herder: NL08 RABO 0375 3053 27 (t.n.v. HHPP De Goede Herder)
 • Parochiekern Sint Jan: NL95INGB0000271753 (t.n.v. HHPP Sint Jan)
 • Parochiekern H. Laurentius: NL49 RABO 0361 5021 68 (t.n.v. HHPP H. Laurentius)

MEDEDELINGEN & NIEUWS

Parochiekern De Goede Herder — Vanaf zondag 28 maart (Palmzondag) worden de vieringen weer toegankelijk voor maximaal 30 parochianen per viering. Om zoveel mogelijk parochianen een kans te bieden om een viering in de Goede Week bij te wonen, kan men zich inschrijven voor één viering, met eventueel een tweede keuze. U kunt een mail sturen of bellen naar het secretariaat (vóór woensdag 12:00 uur) om uw belangstelling voor een van de vieringen kenbaar te maken. U hoort dan tijdig of er inderdaad een plaatsje beschikbaar is. Uiteraard gelden alle coronaregels; raadpleeg onze instructie Vieren op afstand. Alle vieringen worden ook rechtstreeks uitgezonden via kerkdienstgemist.nl. — Voor alle vieringen van het Paastriduum in de regio oost zie hieronder. — Tot nader order is er geen vrije toegang tot het kerkgebouw. Het secretariaat is op openingsuren alleen telefonisch bereikbaar (via 071-5453035 of 071-5891718). — Voor meer informatie raadpleeg op de website de AGENDA en de parochiekernpagina.

Parochiekern Sint Jan — Voorlopig zijn alle vieringen zonder kerkgangers, maar wel online te volgen via de website kerkdienstgemist.nl. —  Voor alle vieringen van het Paastriduum in de regio oost zie hieronder. — De ontmoetingsruimte voorin de kerk is dagelijks open: 11:00-17:00 uur. — Voor meer informatie: raadpleeg de meest recente nieuwsbrief (pdf) en op de website de AGENDA en de parochiekernpagina.

Parochiekern H. Laurentius — Wie de zondagviering wil bijwonen gelieve zich vrijdagochtend aan te melden via het secretariaat, tussen 10:00 en 12:00 uur. Lees de instructie: Vieren op afstand (pdf). — Voor alle vieringen van het Paastriduum in de regio oost zie hieronder. — Voor meer informatie: raadpleeg de laatste aflevering van het weekblad De Dorpsketting (pdf) en op de website de AGENDA en de parochiekernpagina


VIERING VAN HET PAASTRIDUUM IN REGIO OOST

In de Sint-Janskerk zijn de vieringen alleen online te volgen. In de Goede Herderkerk en de Laurentius geldt voor vieringen een maximum van 30 parochianen, die zich vooraf via het secretariaat dienen aan te melden (zie hierboven). In de Goede Herderkerk kunnen de vieringen ook online gevolgd worden.

Donderdag 1 april 2021 (Witte Donderdag)

 • Lokatie: Sint-Janskerk (Zoeterwoude-Dorp)
  Eucharistieviering. Voorganger: pastoor Walter Broeders
  Met zangers van het parochiekoor.
  Alleen online te volgen via kerkdienstgemist.nl
  Aanvang: 19:00 uur.

Vrijdag 2 april 2021 (Goede Vrijdag)

 • Lokatie: Goede-Herderkerk (Zoeterwoude-Rijndijk)
  Kruisweg. Met zangers van het tienerkoor.
  Ook online te volgen via kerkdienstgemist.nl
  Aanvang: 15:00 uur — Gebruik hierbij de orde van dienst (pdf).
 • Lokatie: Sint-Janskerk (Zoeterwoude-Dorp)
  Kruisweg. Met zangers van het eigentijds koor.
  Alleen online te volgen via kerkdienstgemist.nl
  Aanvang: 15:00 uur — Gebruik hierbij de orde van dienst (pdf).
 • Lokatie: H. Laurentiuskerk (Stompwijk)
  Kruisweg. Met zangers van het parochiekoor
  Aanvang: 15:00 uur
 • Lokatie: Goede-Herderkerk (Zoeterwoude-Rijndijk)
  Avondviering. Voorganger: pastoor Walter Broeders
  Met zangers van dames- en herenkoor.
  Ook online te volgen via kerkdienstgemist.nl
  Aanvang: 19:30 uur  Gebruik hierbij de orde van dienst (pdf).

Zaterdag 3 april 2021 (Paaswake)

 • Lokatie: Sint-Janskerk (Zoeterwoude-Dorp)
  Eucharistieviering. Voorganger: pater Christ van den Eijnden S.C.J.
  Met zangers van het eigentijds koor.
  Alleen online te volgen via kerkdienstgemist.nl
  Aanvang: 19:00 uur — Gebruik hierbij de orde van dienst (pdf).
 • Lokatie: Goede-Herderkerk (Zoeterwoude-Rijndijk)
  Eucharistieviering. Voorganger: pastoor Walter Broeders
  Met zangers van het jongerenmiddenkoor.
  Ook online te volgen via kerkdienstgemist.nl
  Aanvang: 19:30 uur  Gebruik hierbij de orde van dienst (pdf).

Zondag 4 april 2021 (PASEN)

 • Lokatie: Goede-Herderkerk (Zoeterwoude-Rijndijk)
  Eucharistieviering. Voorganger: pastoor Walter Broeders
  Met zangers van het dames- en herenkoor
  Ook online te volgen via kerkdienstgemist.nl
  Aanvang: 9:30 uur  Gebruik hierbij de orde van dienst (pdf).
 • Lokatie: H. Laurentiuskerk (Stompwijk)
  Eucharistieviering. Voorganger: pastor Bertus Wessel
  Met zangers van het parochiekoor
  Aanvang: 11:00 uur