Paaszaterdag (4 april)

Goede Vrijdag in de Goede Herderkerk na de avondviering

PAASVIERINGEN IN REGIO OOST

Zaterdag 3 april 2021 (Paaswake)

 • Lokatie: Sint-Janskerk (Zoeterwoude-Dorp)
  Eucharistieviering. Voorganger: pater Christ van den Eijnden S.C.J.
  Met zangers van het eigentijds koor.
  Alleen online te volgen via kerkdienstgemist.nl
  Aanvang: 19:00 uur — Gebruik hierbij de orde van dienst (pdf).
 • Lokatie: Goede-Herderkerk (Zoeterwoude-Rijndijk)
  Eucharistieviering. Voorganger: pastoor Walter Broeders
  Met zangers van het jongerenmiddenkoor.
  Ook online te volgen via kerkdienstgemist.nl
  Aanvang: 19:30 uur  Gebruik hierbij de orde van dienst (pdf).

Zondag 4 april 2021 (PASEN)

 • Lokatie: Goede-Herderkerk (Zoeterwoude-Rijndijk)
  Woord- en communieviering. Voorganger: Thea Dingjan-Zonneveld
  Met zangers van het dames- en herenkoor
  Ook online te volgen via kerkdienstgemist.nl
  Aanvang: 9:30 uur  Gebruik hierbij de orde van dienst (pdf).
 • Lokatie: H. Laurentiuskerk (Stompwijk)
  Eucharistieviering. Voorganger: pastor Bertus Wessel
  Met zangers van het parochiekoor
  Aanvang: 11:00 uur

INTENTIES

Voor het herstel van pastoraal werker Marlene de Hoogh-Falke en pater Leo van Ulden O.F.M.

Parochiekern Sint Jan (3 april): Voor de Heilige Maagd Maria. — Voor Riet van Diemen-de Jong, Jan van Diemen, Wilma van Diemen, Wilma Velthuysen-Rietveld, overleden ouders denBlanken-van den Bosch, Gijsbertus Versteegen, Johanna Versteegen-Vink Janny Nuysink-Versteegen, Kees en Lenie Versteegen, Huib en Riet Verstegen-Berg.

Parochiekern De Goede Herder: Voor alle parochianen die ziek zijn, thuis, in de ziekenhuizen en verpleeghuizen. — Voor de onlangs overleden parochianen: Mieke Kransse-Willems, Wil Ouwerkerk-Kershof, Piet Kroon. — Voor al wat wij meedragen in ons hart, aan dankbaarheid, vreugde, verdriet en nood. — (3 april) Voor Ivo Harteveld, Ella van Eijk, Hubertus Verhoef, Maria Verhoef–van Duijnhoven, Johanna Stegershoek–Verhoef, Lies en Adriaan Vreeburg, Dick van der Hulst, Jan Roeleven, Bep Romijn, Josephine van Galen, overleden Familie van Rijn, Vader, moeder en Martien Hendriks, Tootje en Gerard Gründemann. — (4 april) Uit dankbaarheid bij een huwelijksjubileum. — Voor Peter Brouwer, Ton Choufoer, Jan Mooren, Ton van Kempen, Ria van der Kroft-van Vliet, Theo Jaspers, overleden familie Bruines–Kortekaas, Ria Tacx-van Kampen, Kees van Hoof, Truus de Boer-van Wieringen, Petronella Kocken-van Wensveen, Rie van der Meer-Montanus, Jan Straathof, Aad en Erwin Duijndam, overleden familie Duijndam–Raaphorst, Simon Honselaar, Frans en Lex Winkelhuis, Sacha Lim, Nel Bruines–Overmeer, Alie Rotteveel.

Parochiekern H. Laurentius (4 april): Voor de overleden armen en weldoeners van de parochie. — en voor de H. Jozef uit dankbaarheid. —Voor Leen den Hollander, Doortje van Oudheusden, Maria den Elsen Zonderop, Adrianna van Oudheusden, Bertus van Vliet, ouders van Vliet-van Leeuwen, Annie van de Burg-van Veen, Piet Roeling , Paul Ammerlaan, familie van Boheemen-van der Krogt, Nel Verburg-Waaijer, Kees van Dijk, Aad van Dijk, Leo Oudshoorn, Greet Groenewegen- Overdevest, Wil Hilgersom, Riet Olijhoek, Jan Onderwater, Riet van der Helm-van Vliet, Gerard Granneman, Kees van Boheemen, Annie van Leeuwe, Leo van der Krogt, Ina Disseldorp-Verhaar, Mien van der Helm-van Rijn, Kees Overdevest, Apollonia van Schie-van Santen, Jan van der Krogt, Riet Pijnaker-Knijnenburg.


COLLECTE

Als bijdrage aan de collecte kunt u een bedrag overmaken naar een van de volgende rekeningnummers. Bij voorbaat hartelijk dank!

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is collecteschaal.jpg
 • Parochiekern De Goede Herder: NL08 RABO 0375 3053 27 (t.n.v. HHPP De Goede Herder)
 • Parochiekern Sint Jan: NL95INGB0000271753 (t.n.v. HHPP Sint Jan)
 • Parochiekern H. Laurentius: NL49 RABO 0361 5021 68 (t.n.v. HHPP H. Laurentius)

MEDEDELINGEN & NIEUWS

Parochiekern De Goede Herder — De zondagvieringen zijn toegankelijk voor maximaal 30 parochianen per viering. U kunt een mail sturen of bellen naar het secretariaat (vóór woensdag 12:00 uur) om uw belangstelling kenbaar te maken. U hoort dan tijdig of er inderdaad een plaatsje beschikbaar is. Uiteraard gelden alle coronaregels; raadpleeg onze instructie Vieren op afstand. Alle vieringen worden ook rechtstreeks uitgezonden via kerkdienstgemist.nl. — Zondag 11 april is er een eucharistieviering waarin pastor Kees van Vliet voorgaat. Met medewerking van zangers van het jongerenmiddenkoor o.l.v. Thijs van der Hulst. — Tot nader order is er geen vrije toegang tot het kerkgebouw. Het secretariaat is op openingsuren alleen telefonisch bereikbaar (via 071-5453035 of 071-5891718). — Voor meer informatie raadpleeg op de website de AGENDA en de parochiekernpagina.

Parochiekern Sint Jan — Voorlopig zijn alle vieringen zonder kerkgangers, maar wel online te volgen via de website kerkdienstgemist.nl. —  Zaterdag 10 april is er een eucharistieviering waarin pater Christ van den Eijnden S.C.J. voorgaat. Met medewerking van zangers van het eigentijds koor. — De ontmoetingsruimte voorin de kerk is dagelijks open: 11:00-17:00 uur. — Voor meer informatie: raadpleeg de meest recente nieuwsbrief (pdf) en op de website de AGENDA en de parochiekernpagina.

Parochiekern H. Laurentius — Wie de zondagviering wil bijwonen gelieve zich vrijdagochtend aan te melden via het secretariaat, tussen 10:00 en 12:00 uur. Lees de instructie: Vieren op afstand (pdf). — Zondag 11 april is er een woord- en gebedsviering waarin Marianne Turk voorgaat. Met medewerking van het EMS-koor. — Voor meer informatie: raadpleeg de laatste aflevering van het weekblad De Dorpsketting (pdf) en op de website de AGENDA en de parochiekernpagina


Ziek — Pater Leo van Ulden O.F.M. kan wegens ziekte niet voorgaan op Paaszondag in de Antoniuskerk. Pastoor Walter Broeders zal hem vervangen, nu Thea-Dingjan bereid is gevonden om in zijn plaats voor te gaan in een woord- en communieviering in de Goede Herderkerk.

Ook pastoraal werker Marlene de Hoogh-Falke is momenteel ziek. We wensen Marlene en pater Leo van harte beterschap!

Vertrek Bas van Pampus — Vanaf de fusie, ruim acht jaar geleden, is pastoraal werker Bas van Pampus in de parochie werkzaam geweest. Zijn bijdragen lagen vooral op het gebied van catechese (o.a. het Vormsel), persoonlijke begeleiding, gebedsbijeenkomsten en missionaire initiatieven.

Zeer onlangs zijn de werkzaamheden van Bas van Pampus gestopt. De verwachtingen van Parochiebestuur en die van Bas over de invulling van zijn taken verschilden te veel. Na een tijd van overleg en zoeken wat er wel en niet mogelijk was, is in goede harmonie besloten het dienstverband te beëindigen. Bas zal zelf van deze en gene afscheid nemen.

We danken Bas voor zijn betrokkenheid bij de parochie en wensen hem goede volgende stappen toe en Gods zegen over hem en zijn gezin. —Wilbert van Erp, vicevoorzitter, namens parochiebestuur en pastoraal team.

Paasnummer van Rondom de kerk is uit

Aflevering 16-5 van het parochieblad bevat weer veel lezenswaardige artikelen plus het vieringenrooster tot aan Hemelvaart. Vanwege de verlengde avondklok  is een deel van de info rond de Paaswake helaas achterhaald. Kijk voor de meest actuele informatie op de websites van de parochiekernen.

Hier ook digitaal beschikbaar (pdf).