3e zondag van pasen (17-18 april)

SCHRIFTLEZINGEN

Weekend van 17-18 april 2021, 3e zondag van Pasen (B)Hand. 3,13-15.17-19 – 1 Joh. 2,1-5 – Lc. 24,35-48


WEEKENDVIERINGEN

Op zaterdag 17 april is er een een eucharistieviering in de Sint Janskerk, (Zoeterwoude-Dorp), waarin pastoor Walter Broeders voorgaat. Met zangers van het parochiekoor. Deze viering is alleen online te volgen via kerkdienstgemist.nl 
Aanvang: 19:00 uur.

Op zondag 18 april is er een woord- en gebedsviering in de Goede Herderkerk, (Zoeterwoude-Rijndijk), waarin Thea Dingjan-Zonneveld voorgaat. Met zangers van dames- en herenkoor o.l.v. Ans Bulles; organist: António Pedrosa. Deze viering is online te volgen via kerkdienstgemist.nl 
Aanvang: 9:30 uur. — Gebruik hierbij de orde van dienst (pdf).

Op zondag 18 april is er een eucharistieviering in de Laurentiuskerk (Stompwijk), waarin pastor Bertus Wessel voorgaat. Met medewerking van zangers van het parochiekoor.
Aanvang: 11:00 uur.


INTENTIES

Voor het herstel van pastoraal werker Marlene de Hoogh-Falke en pater Leo van Ulden O.F.M.

Parochiekern Sint Jan (17 april): Uit dankbaarheid. — Ter ere van Maria.

Parochiekern De Goede Herder (18 april): Voor alle parochianen die ziek zijn, thuis, in de ziekenhuizen en verpleeghuizen. — Voor de onlangs overleden parochianen: Mieke Kransse-Willems, Wil Ouwerkerk-Kershof, Piet Kroon. — Voor Jan Straathof, Aad en Erwin Duijndam, Overleden familie Duijndam-Raaphorst, Simon Honselaar, Ria Tacx-van Kampen, Alie Rotteveel, Jan Zwetsloot, Jeanne Nijssen. — Voor al wat wij meedragen in ons hart, aan dankbaarheid, vreugde, verdriet en nood.

Parochiekern H. Laurentius (18 april): Voor de overleden armen en weldoeners van de parochie. — Voor Nel Verburg- Waaijer, Paul Ammerlaan, Kees van Dijk, Aad van Dijk, Leo Oudshoorn, Greet Groenewegen-Overdevest, Wil Hilgersom, Riet Olijhoek, Jan Onderwater,
Riet van der Helm-van Vliet, Gerard Granneman, Kees van Boheemen, Annie van Leeuwen, Leo van der Krogt, Ina Disseldorp-Verhaar, Mien van der Helm-van Rijn, Apollonia van Schie-van Santen, Jan van der Krogt, Riet Pijnaker-Knijnenburg, Ria Verhagen-Onderwater, Leny de Jong.


COLLECTE

Als bijdrage aan de collecte kunt u een bedrag overmaken naar een van de volgende rekeningnummers. Bij voorbaat hartelijk dank!

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is collecteschaal.jpg
  • Parochiekern De Goede Herder: NL08 RABO 0375 3053 27 (t.n.v. HHPP De Goede Herder)
  • Parochiekern Sint Jan: NL95INGB0000271753 (t.n.v. HHPP Sint Jan)
  • Parochiekern H. Laurentius: NL49 RABO 0361 5021 68 (t.n.v. HHPP H. Laurentius)

MEDEDELINGEN & NIEUWS

Parochiekern De Goede Herder — De vieringen zijn weer toegankelijk voor maximaal 30 parochianen. U kunt een mail sturen of bellen naar het secretariaat (vóór vrijdag 11:00 uur) om uw belangstelling voor een van de vieringen kenbaar te maken. U hoort dan tijdig of er inderdaad een plaatsje beschikbaar is. Uiteraard gelden alle coronaregels; raadpleeg onze instructie Vieren op afstand. Alle vieringen worden ook rechtstreeks uitgezonden via kerkdienstgemist.nl. — Zondag 25 april is er een eucharistieviering waarin pastoor Walter Broeders voorgaat. Met medewerking van zangers van het dames- en herenkoor o.l..v. Ans Bulles; organist: António Pedrosa. — Tot nader order is er geen vrije toegang tot het kerkgebouw. Het secretariaat is op openingsuren alleen telefonisch bereikbaar (via 071-5453035 of 071-5891718). — Voor meer informatie raadpleeg op de website de AGENDA en de parochiekernpagina.

Parochiekern Sint Jan — Voorlopig zijn alle vieringen zonder kerkgangers, maar wel online te volgen via de website kerkdienstgemist.nl. — Zaterdag 24 april is er een woord- en gebedsviering waarin Margreet Onderwater voorgaat. Met medewerking van zangers van het parochiekoor. — De ontmoetingsruimte voorin de kerk is dagelijks open: 11:00-17:00 uur. — Voor meer informatie: raadpleeg de meest recente nieuwsbrief (pdf) en op de website de AGENDA en de parochiekernpagina.

Parochiekern H. Laurentius — Wie de zondagviering wil bijwonen gelieve zich vrijdagochtend aan te melden via het secretariaat, tussen 10:00 en 12:00 uur. Lees de instructie: Vieren op afstand (pdf). — Zondag 25 april is er een eucharistieviering waarin pastoor Walter Broeders voorgaat. Met medewerking van zangers van het parochiekoor. — Voor meer informatie: raadpleeg de laatste aflevering van het weekblad De Dorpsketting (pdf) en op de website de AGENDA en de parochiekernpagina.


LAUDATO SI KRANT, NR. 17

Onlangs verscheen aflevering 17 van de Laudato Si Krant, de nieuwsbrief van de parochiekernen Lam Gods, Sint Petrus
en Hartebrugkerk over het Laudato Si project in Regio-Zuid.

Lees hierin onder meer over pastoraal werker Marlène Falke (die momenteel herstellende is van een besmetting met het COVID 19-virus), over ‘ploggen’ en kloostervarkens.


PAUSCAST

Onlangs is een twaalfdelige podcastserie van start gegaan over Vaticaanstad. Andrea Vreede, Vaticaan-correspondent voor de NOS, en Wilfred Kemp, KRO-NCRV presentator, bespreken alle ins en outs van het kleinste land ter wereld en zijn belangrijkste inwoner: de paus.

De tweede aflevering is getiteld: Wie is papa Franciscus? (via NPO Radio 5)