4e zondag van Pasen (24-25 april)

SCHRIFTLEZINGEN

Weekend van 24-25 april 2021, 4e zondag van Pasen (B): Hand. 4,8-12 – 1 Joh 3,1-2 – Joh. 10,11-18


WEEKENDVIERINGEN

Op zaterdag 24 april is er een woord- en gebedsviering in de Sint Janskerk, (Zoeterwoude-Dorp), waarin Margreet Onderwater voorgaat. Met zangers van het parochiekoor. Deze viering is alleen online te volgen via kerkdienstgemist.nl 
Aanvang: 19:00 uur.

Op zondag 25 april is er een eucharistieviering in de Goede Herderkerk, (Zoeterwoude-Rijndijk), waarin pastoor Walter Broeders voorgaat. Met zangers van dames- en herenkoor o.l.v. Ans Bulles; organist: António Pedrosa. Deze viering is online te volgen via kerkdienstgemist.nl 
Aanvang: 9:30 uur. — Gebruik hierbij de orde van dienst (pdf).

Op zondag 25 april is er een eucharistieviering in de Laurentiuskerk (Stompwijk), waarin pastoor Walter Broeders voorgaat. Met medewerking van zangers van het parochiekoor.
Aanvang: 11:00 uur.


INTENTIES

Voor het herstel van pastoraal werker Marlene de Hoogh-Falke en pater Leo van Ulden O.F.M.

Parochiekern Sint Jan (24 april): Tot zekere intentie.

Parochiekern De Goede Herder (25 april): Uit dankbaarheid ter gelegenheid van het 60-jarig huwelijksfeest van Lenie en Hans Boers. — Om genezing voor een ernstig zieke zwager. — Voor alle parochianen die ziek zijn, thuis, in de ziekenhuizen en verpleeghuizen. — Voor de onlangs overleden parochianen: Mieke Kransse-Willems, Wil Ouwerkerk-Kershof, Piet Kroon. — Voor overleden families Boers en de Wolf, Nel Bruines-Overmeer, Ria Tacx-van Kampen, Frans en Lex Winkelhuis, vader, moeder en Martien Hendriks, Sacha Lim, Siem Heemskerk, Jo Vlasveld, Joop Goddijn. — Voor al wat wij meedragen in ons hart, aan dankbaarheid, vreugde, verdriet en nood.

Parochiekern H. Laurentius (25 april): Voor de overleden armen en weldoeners van de parochie. — Voor Nel Verburg-Waaijer, Kees van Dijk, Aad van Dijk, Leo Oudshoorn, Greet Groenewegen- Overdevest, familie Van Boheemen-van der Krogt, Wil Hilgersom, Riet Olijhoek, Jan Onderwater, Riet van der Helm-van Vliet, Gerard Granneman, Kees van Boheemen, Annie van Leeuwen, Leo van der Krogt, Ina Disseldorp-Verhaar, Mien van der Helm-van Rijn, Apollonia van Schie-van Santen, Jan van der Krogt, Riet Pijnaker-Knijnenburg, Ria Verhagen-Onderwater, Lenie de Jong.


COLLECTE

Als bijdrage aan de collecte kunt u een bedrag overmaken naar een van de volgende rekeningnummers. Bij voorbaat hartelijk dank!

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is collecteschaal.jpg
  • Parochiekern De Goede Herder: NL08 RABO 0375 3053 27 (t.n.v. HHPP De Goede Herder)
  • Parochiekern Sint Jan: NL95INGB0000271753 (t.n.v. HHPP Sint Jan)
  • Parochiekern H. Laurentius: NL49 RABO 0361 5021 68 (t.n.v. HHPP H. Laurentius)

MEDEDELINGEN & NIEUWS

Parochiekern De Goede Herder — De vieringen zijn weer toegankelijk voor maximaal 30 parochianen. U kunt een mail sturen of bellen naar het secretariaat (vóór vrijdag 11:00 uur) om uw belangstelling voor een van de vieringen kenbaar te maken. U hoort dan tijdig of er inderdaad een plaats beschikbaar is. Uiteraard gelden alle coronaregels; raadpleeg onze instructie Vieren op afstand. Alle vieringen worden ook rechtstreeks uitgezonden via kerkdienstgemist.nl. — Zondag 2 mei is er een eucharistieviering waarin pastoor Walter Broeders voorgaat. Met medewerking van zangers van het tienerkoor o.l..v. Thijs van der Hulst. — Tot nader order is er geen vrije toegang tot het kerkgebouw. Het secretariaat is op openingsuren alleen telefonisch bereikbaar (via 071-5453035 of 071-5891718). — Voor meer informatie raadpleeg op de website de AGENDA en de parochiekernpagina.

Parochiekern Sint Jan — Voorlopig zijn alle vieringen zonder kerkgangers, maar wel online te volgen via de website kerkdienstgemist.nl. — Zaterdag 1 mei is er een eucharistieviering waarin pastoor Walter Broeders voorgaat. Met medewerking van zangers van het parochiekoor. — De ontmoetingsruimte voorin de kerk is dagelijks open: 11:00-17:00 uur. — Voor meer informatie: raadpleeg de meest recente nieuwsbrief (pdf) en op de website de AGENDA en de parochiekernpagina.

Parochiekern H. Laurentius — Wie de zondagviering wil bijwonen gelieve zich vrijdagochtend aan te melden via het secretariaat, tussen 10:00 en 12:00 uur. Lees de instructie: Vieren op afstand (pdf). — Zondag 2 mei is er een woord- en gebedsviering waarin Marianne Turk voorgaat. Met medewerking van zangers van het parochiekoor. — Voor meer informatie: raadpleeg de laatste aflevering van het weekblad De Dorpsketting (pdf) en op de website de AGENDA en de parochiekernpagina.


ONZE SCHAAPSKOOI IN BEELD (6)

Vandaag werd van 10:00-12:00 uur in Zoeterwoude-Rijndijk en Leiderdorp Sam’s kledingactie gehouden. Bij de trappen van de Goede Herderkerk —een van de afgesproken afleverpunten — leverde menige parochiaan en wijkgenoot zijn doos of plastic zak met gebruikte kleding af. Goedkeurend gadegeslagen door onze onverstoorbare Goede Herder, die graag had meegeholpen, ware het niet dat hij zijn handen zelf al vol heeft met een afgedwaald schaap…


VASTENACTIE GESLAAGD!

Namens Fidesco Nederland willen we u hartelijk bedanken voor uw bijdragen voor ons project in Brazilië via de collecte van Vastenactie – Eigen Doelen! We hebben het gewenste bedrag bereikt en met de aanvulling van Vastenactie kan er zo een bedrag van 13.000 euro worden overgemaakt voor de 3 cursussen in de sloppenwijken in Salvador de Bahia voor het volgend jaar: de kook- en computercursus en de cursus en voor zorgassistenten. Zoals u weet heeft men in Brazilië nu zwaar te lijden onder de corona-pandemie, waardoor de cursussen in dit jaar slechts op beperkte schaal konden doorgaan. We willen u daarom vragen de mensen daar te blijven ondersteunen met uw gebed. — Johannes en Miriam Witt.


PAUSCAST

Aflevering drie in de pauscast, een podcastserie over Vaticaanstad, is getiteld: De Paus voordat hij Paus werd (via NPO Radio 5)

Andrea Vreede, Vaticaan-correspondent voor de NOS, en Wilfred Kemp, KRO-NCRV presentator, bespreken alle ins en outs van het kleinste land ter wereld en zijn belangrijkste inwoner.