5e zondag van Pasen (1-2 mei)

SCHRIFTLEZINGEN

Weekend van 1-2 mei 2021, 5e zondag van Pasen (B)Jer. 31,31-34 – Hebr. 5,7-9 – Joh. 12,20-33


WEEKENDVIERINGEN

Op zaterdag 1 mei is er een eucharistieviering in de Sint Janskerk, (Zoeterwoude-Dorp), waarin pastoor Walter Broeders voorgaat. Met zangers van het parochiekoor. Deze viering is alleen online te volgen via kerkdienstgemist.nl 
Aanvang: 19:00 uur.

Op zondag 2 mei is er een eucharistieviering in de Goede Herderkerk, (Zoeterwoude-Rijndijk), waarin pastoor Walter Broeders voorgaat. Met zangers van het tienerkoor o.l.v. Veronique van der Hulst. Deze viering is online te volgen via kerkdienstgemist.nl 
Aanvang: 9:30 uur. — Gebruik hierbij de orde van dienst (pdf).

Op zondag 2 mei is er een woord- en gebedsviering in de Laurentiuskerk (Stompwijk), waarin Marianne Turk. Met medewerking van zangers van het parochiekoor.
Aanvang: 11:00 uur.


INTENTIES

Voor het herstel van pastoraal werker Marlene de Hoogh-Falke en pater Leo van Ulden O.F.M.

Parochiekern Sint Jan (1 mei): Overleden ouders den Blanken-van den Bosch, Huib Versteegen, Riet Versteegen-Berg

Parochiekern De Goede Herder (2 mei): Om sterkte voor een ernstig zieke zwager en een ernstig zieke broer. — Voor alle parochianen die ziek zijn, thuis, in de ziekenhuizen en verpleeghuizen. — Voor de onlangs overleden parochianen: Mieke Kransse-Willems. — Voor Aad Beereboom, Ton Choufoer, Jan Mooren, Ton van Kempen, Theo Jaspers, Ria van der Kroft-van Vliet, overleden familie Bruines-Kortekaas, Dick van der Hulst, Lies en Adriaan Vreeburg, Lina en Frits Labordus, Jan Gordijn. — Voor al wat wij meedragen in ons hart, aan dankbaarheid, vreugde, verdriet en nood.

Parochiekern H. Laurentius (2 mei ): Voor de overleden armen en weldoeners van de parochie. — Voor Leen en Josien Olsthoorn-Lourens, Arie, Marie, Kees en To Olsthoorn, Nel Verburg-Waaijer, Paul Ammerlaan, Kees van Dijk, Aad van Dijk, Leo Oudshoorn (jaargetijde), Greet Groenewegen-Overdevest, Wil Hilgersom, Riet Olijhoek, Jan Onderwater, Riet v.d. Helm-van Vliet, Gerard Granneman, Kees van Boheemen, Annie van Leeuwen, Leo van der Krogt, Ina Disseldorp-Verhaar, Mien van der Helm-van Rijn, Apollonia van Schie-van Santen, Jan van der Krogt, Riet Pijnaker-Knijnenburg, Ria Verhagen-Onderwater, Lenie de Jong.


COLLECTE

Als bijdrage aan de collecte kunt u een bedrag overmaken naar een van de volgende rekeningnummers. Bij voorbaat hartelijk dank!

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is collecteschaal.jpg
  • Parochiekern De Goede Herder: NL08 RABO 0375 3053 27 (t.n.v. HHPP De Goede Herder)
  • Parochiekern Sint Jan: NL95INGB0000271753 (t.n.v. HHPP Sint Jan)
  • Parochiekern H. Laurentius: NL49 RABO 0361 5021 68 (t.n.v. HHPP H. Laurentius)

MEDEDELINGEN & NIEUWS

Parochiekern De Goede Herder — De vieringen zijn weer toegankelijk voor maximaal 30 parochianen. U kunt een mail sturen of bellen naar het secretariaat (vóór vrijdag 11:00 uur) om uw belangstelling voor een van de vieringen kenbaar te maken. U hoort dan tijdig of er inderdaad een plaats beschikbaar is. Uiteraard gelden alle coronaregels; raadpleeg onze instructie Vieren op afstand. Alle vieringen worden ook rechtstreeks uitgezonden via kerkdienstgemist.nl. — Zondag 9 mei is er een eucharistieviering waarin pastor Kees van Vliet voorgaat. Met medewerking van zangers van dames- en heren o.l..v. Ans Bulles; organist: António Pedrosa. — Vanaf 1 mei is het secretariaat geopend op maandag-, woensdag- en vrijdagochtend 9:00-12:00 uur. Tijdens deze dagdelen kunt u bij het Maria-altaar in de corridor ook een kaarsje opsteken. — Voor meer informatie raadpleeg op de website de AGENDA en de parochiekernpagina.

Parochiekern Sint Jan — Voorlopig zijn alle vieringen zonder kerkgangers, maar wel online te volgen via de website kerkdienstgemist.nl. — Zaterdag 8 mei is er een eucharistieviering waarin  pater Christ van den Eijnden S.C.J. voorgaat. Met medewerking van zangers van het eigentijds koor. — De ontmoetingsruimte voorin de kerk is dagelijks open: 11:00-17:00 uur.

De nieuwsbrief voor mei is net verschenen en ook digitaal beschikbaar (pdf). Voor meer informatie: raadpleeg op de website de AGENDA en de parochiekernpagina.

Parochiekern H. Laurentius — Wie de zondagviering wil bijwonen gelieve zich vrijdagochtend aan te melden via het secretariaat, tussen 10:00 en 12:00 uur. Lees de instructie: Vieren op afstand (pdf). — Zondag 9 mei is er een eucharistieviering waarin pastor Bertus Wessel voorgaat. Met medewerking van zangers van het parochiekoor. — In de meimaand is er iedere donderdagavond vanaf 19:00 uur het rozenkransgebed in de kerk. — Voor meer informatie: raadpleeg de laatste aflevering van het weekblad De Dorpsketting (pdf) en op de website de AGENDA en de parochiekernpagina.


THUISCOMMUNIE IN PAROCHIEKERN DE GOEDE HERDER

Na de zondagviering van 1 mei gaan enkele vrijwilligers de H. Communie thuis brengen bij parochianen die niet meer naar de Goede-Herderkerk kunnen komen. Dit gaat elke eerste zondag van de maand plaatsvinden. Als u nog iemand weet die ook graag de H. Communie thuis ontvangt kunt u dit doorgeven aan Nettie Vroonhof, of bij het secretariaat. U kunt zich ook aanmelden als bezorger van de H. Communie.

PAUSCAST

Aflevering vier in de pauscast, een podcastserie over Vaticaanstad, is getiteld: De beroemde pensionado in de achtertuin (via NPO Radio 5)

Andrea Vreede, Vaticaan-correspondent voor de NOS, en Wilfred Kemp, KRO-NCRV presentator, bespreken alle ins en outs van het kleinste land ter wereld en zijn belangrijkste inwoner.


WANTROUWEN — COLUMN LEO FIJEN

De afgelopen weken is Leo Fijen dagen bezig geweest om een paar zaken te wijzigen bij zijn bank. “We willen allemaal, zeker in coronatijd, menselijke nabijheid, werkelijke aandacht en hulp om de hoek. Maar we krijgen het tegenovergestelde.” Lees meer (via kro-ncrv.nl)