Drievuldigheidszondag (29-30 mei)

SCHRIFTLEZINGEN

Weekend van 29-30 mei 2021, Feest van de H. Drie-eenheid: Deut. 4,32-34.39-40 – Rom. 8,14-17 – Mt. 28,16-20  


WEEKENDVIERINGEN

Op zaterdag 29 mei is er een eucharistieviering in de Sint Janskerk, (Zoeterwoude-Dorp), waarin pastoor Walter Broeders voorgaat. Met zangers van het parochiekoor. Deze viering is ook online te volgen via kerkdienstgemist.nl 
Aanvang: 19:00 uur.

Op zondag 30 mei is er een eucharistieviering in de Goede Herderkerk, (Zoeterwoude-Rijndijk), waarin pastoor Walter Broeders voorgaat. Met medewerking van zangers van het tienerkoor o.l..v. Veronique van der Hulst. Deze viering is ook online te volgen via kerkdienstgemist.nl 
Aanvang: 9:30 uur. — Gebruik hierbij de orde van dienst (pdf).

Op zondag 30 mei is er een woord- en gebedsviering in de Laurentiuskerk (Stompwijk), waarin Marianne Turk voorgaat. Met medewerking van zangers van het EMS-koor.
Aanvang: 11:00 uur.


INTENTIES

Om moed en vertrouwen voor de mensen die herstellen van de Corona-ziekte. — Om moed en vertrouwen voor hen die opzien tegen een zware behandeling of operatie.

Parochiekern Sint Jan (29 mei): Voor overleden ouders Den Blanken-van den Bosch.

Parochiekern De Goede Herder (30 mei): Voor alle parochianen die ziek zijn, thuis, in de ziekenhuizen en verpleeghuizen. — Voor de onlangs overleden parochianen: Corrie Einfeld-Pfenniger, Doortje Vervoorn-Zandbergen, Mia Duijndam, Truus van der Geest-de Jong, Mieke Kransse-Willems, Gerard Daamen. — Voor Lies en Adriaan Vreeburg, Dick van der Hulst, Tootje en Gerard Gründemann, Sacha Lim, Jo Vlasveld, Frans en Lex Winkelhuis,
Kees van Schie, vader, moeder en Martien Hendriks. — Voor al wat wij meedragen in ons hart, aan dankbaarheid, vreugde, verdriet en nood.

Parochiekern H. Laurentius (30 mei ): Voor de overleden armen en weldoeners van de parochie. — Voor Nel Verburg-Waaijer, Kees van Dijk, Aad van Dijk, Wil Hilgersom (jaargetijde), Riet Olijhoek (jaargetijde), Jan Onderwater, Riet van der Helm- van Vliet, Gerard Granneman, Kees van Boheemen, Annie van Leeuwen, Leo van der Krogt, Ina Disseldorp-Verhaar, Mien van der Helm- van Rijn, Apollonia van Schie-van Santen, Jan van der Krogt, Riet Pijnaker-Knijnenburg, Ria Verhagen-Onderwater, Lenie de Jong, Leo van Bohemen.


COLLECTE

Als bijdrage aan de collecte kunt u een bedrag overmaken naar een van de volgende rekeningnummers. Bij voorbaat hartelijk dank!

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is collecteschaal.jpg
  • Parochiekern De Goede Herder: NL08 RABO 0375 3053 27 (t.n.v. HHPP De Goede Herder)
  • Parochiekern Sint Jan: NL95INGB0000271753 (t.n.v. HHPP Sint Jan)
  • Parochiekern H. Laurentius: NL49 RABO 0361 5021 68 (t.n.v. HHPP H. Laurentius)

MEDEDELINGEN & NIEUWS

Parochiekern De Goede Herder — De vieringen zijn toegankelijk voor maximaal 30 parochianen. U kunt een mail sturen of bellen naar het secretariaat (vóór vrijdag 11:00 uur) om uw belangstelling voor een van de vieringen kenbaar te maken. U hoort dan tijdig of er inderdaad een plaats beschikbaar is. Uiteraard gelden alle coronaregels; raadpleeg onze instructie Vieren op afstand. Alle vieringen worden ook rechtstreeks uitgezonden via kerkdienstgemist.nl. — Zondag 6 juni is er een woord- en gebedsviering waarin Thea Epskamp voorgaat. Met medewerking van zangers van het dames- en herenkoor o.l..v. Ans Bulles; organist: António Pedrosa. — Het secretariaat is geopend op maandag-, woensdag- en vrijdagochtend 9:00-12:00 uur. Tijdens deze dagdelen kunt u bij het Maria-altaar in de corridor ook een kaarsje opsteken. — Voor meer informatie raadpleeg op de website de AGENDA en de parochiekernpagina.

Parochiekern Sint Jan — De vieringen zijn toegankelijk voor maximaal 30 parochianen. Reserveren is noodzakelijk! Bel op vrijdag tussen 9.00 en 18.00 uur naar: 06 83450307. Lees de instructie Welkom terug in de Kerk— Zaterdag 5 juni is er een eucharistieviering waarin pastoor Walter Broeders voorgaat. Met medewerking van zangers van het parochiekoor. — De ontmoetingsruimte voorin de kerk is dagelijks open: 11:00-17:00 uur. — Voor meer informatie: raadpleeg de meest recente nieuwsbrief (pdf) en op de website de AGENDA en de parochiekernpagina.

Parochiekern H. Laurentius — Wie de zondagviering wil bijwonen gelieve zich vrijdagochtend aan te melden via het secretariaat, tussen 10:00 en 12:00 uur. Lees de instructie: Vieren op afstand (pdf). — Zondag 6 juni is er een eucharistieviering waarin Bertus Wessel voorgaat. Met medewerking van zangers van het parochiekoor. — Voor meer informatie: raadpleeg de laatste aflevering van het weekblad De Dorpsketting (pdf) en op de website de AGENDA en de parochiekernpagina.


VOORBEREIDING H. VORMSEL IN REGIO OOST

Beste kinderen, ouders en verzorgers,

Na de sacramenten van het Doopsel en de Eerste Communie is het sacrament van het Vormsel de derde en laatste stap in de geloofsopvoeding: vervulling met de Heilige Geest. Op 30 oktober 2021 komt de bisschop het H. Vormsel weer toedienen.

In de Regio Oost van de Petrus-en-Paulusparochie willen de drie parochiekernen (Goede Herder, Sint Jan en Laurentius) dit gezamenlijk gaan voorbereiden. Wij nodigen dan ook graag de kinderen uit groep 8 en de eerste groep van de middelbare school uit om deze stap mee te maken.

Wil je meer weten over het H. Vormsel? Kijk dan eens naar het filmpje Bewust Katholiek: Vormsel (via YouTube).

De eerste voorbereidende avond is 7 juni . Bij contact krijgt u de informatiebrief gemaild waar alles in staat.

Voor vragen of opgave (graag met naam, adres en telefoonnummer) kunt u mailen naar:

  • Sint Jan: wilmakraan@casema.nl
  • Laurentius: marianneturk2016@gmail.com
  • De Goede Herder: jeanekehulst.zw@gmail.com

Met hartelijke groet — Anneke de Jong, Wilma Kraan, Marianne Turk en Jeaneke van der Hulst


PAUSCAST

Aflevering 8 van de podcastserie over Vaticaanstad, is getiteld: Seks en het Vaticaan (via NPO Radio 5)

Andrea Vreede, Vaticaan-correspondent voor de NOS, en Wilfred Kemp, KRO-NCRV presentator, bespreken alle ins en outs van het kleinste land ter wereld en zijn belangrijkste inwoner.