11e zondag door het jaar (12-13 juni)

SCHRIFTLEZINGEN

Weekend van 12-13 juni 2021, 11e zondag door het jaar: Ez. 17,22-24 –  2 Kor. 5,6-10 –  Mc. 4,26-34


WEEKENDVIERINGEN

Op zaterdag 12 juni is er een woord- en gebedsviering in de Sint Janskerk, (Zoeterwoude-Dorp), waarin Margreet Onderwater voorgaat. Met zangers van het parochiekoor. Deze viering is ook online te volgen via kerkdienstgemist.nl 
Aanvang: 19:00 uur.

Op zondag 13 juni is er een eucharistieiering in de Goede Herderkerk, (Zoeterwoude-Rijndijk), waarin pastor Kees van Vliet voorgaat. Met medewerking van zangers van het jongerenmiddenkoor o.l.v. Thijs van der Hulst. Deze viering is ook online te volgen via kerkdienstgemist.nl 
Aanvang: 9:30 uur. — Gebruik hierbij de orde van dienst (pdf).

Op zondag 13 juni is er een eucharistieviering in de Laurentiuskerk (Stompwijk), waarin pastoor Walter Broeders voorgaat. Met medewerking van zangers van het parochiekoor.
Aanvang: 11:00 uur.


INTENTIES

Om moed en vertrouwen voor de mensen die herstellen van de Corona-ziekte. — Om moed en vertrouwen voor hen die opzien tegen een zware behandeling of operatie.

Parochiekern Sint Jan (12 juni): Voor Piet van der Salm en Joop van der Salm-van der Geest, Arie de Jong en Annie de Jong-van Leeuwen, Jan Roeleven, verleden familie Roeleven-den Hollander en Brussel/

Parochiekern De Goede Herder (13 juni): Voor alle parochianen die ziek zijn, thuis, in de ziekenhuizen en verpleeghuizen. — Voor de onlangs overleden parochianen: Corrie Einfeld-Pfenniger, Doortje Vervoorn-Zandbergen, Mia Duijndam, Truus van der Geest-de Jong, Gerard Daamen. — Voor Ivo Harteveld, Ella van Eijk, Hubertus Verhoef, Maria Verhoef-van Duijnhoven,
Johanna Stegershoek-Verhoef, Jan Roeleven, Kees van Hoof, Truus de Boer-van Wieringen, Petronella Kocken-van Wensveen, Rie van der Meer-Montanus, Wil Ouwerkerk-Kershof.

Parochiekern H. Laurentius (13 juni ): Voor de overleden armen en weldoeners van de parochie. — Voor Jan Onderwater (jaargetijde), Piet van de Arend, Jaap Warmendam, Nel Verburg-Waaijer, Kees van Dijk, Aad van Dijk, Riet van der Helm- van Vliet, Gerard Granneman, Kees van Boheemen, Annie van Leeuwen, Leo van der Krogt, Ina Disseldorp-Verhaar, Mien van der Helm-van Rijn, Apollonia van Schie- van Santen, Jan van der Krogt, Riet
Pijnaker-Knijnenburg, Ria Verhagen-Onderwater, Lenie de Jong, Leo van Bohemen.


COLLECTE

Als bijdrage aan de collecte kunt u een bedrag overmaken naar een van de volgende rekeningnummers. Bij voorbaat hartelijk dank!

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is collecteschaal.jpg
  • Parochiekern De Goede Herder: NL08 RABO 0375 3053 27 (t.n.v. HHPP De Goede Herder)
  • Parochiekern Sint Jan: NL95INGB0000271753 (t.n.v. HHPP Sint Jan)
  • Parochiekern H. Laurentius: NL49 RABO 0361 5021 68 (t.n.v. HHPP H. Laurentius)

MEDEDELINGEN & NIEUWS

Parochiekern De Goede Herder — De vieringen zijn toegankelijk voor maximaal 50 parochianen. U kunt een mail sturen of bellen naar het secretariaat (vóór vrijdag 11:00 uur) om uw belangstelling voor een van de vieringen kenbaar te maken. U hoort dan tijdig of er inderdaad een plaats beschikbaar is. Uiteraard gelden alle coronaregels; raadpleeg onze instructie Vieren op afstand. Alle vieringen worden ook rechtstreeks uitgezonden via kerkdienstgemist.nl. — Zondag 20 juni is er een eucharistieviering waarin pastoor Walter Broeders voorgaat. Met medewerking van zangers van het dames- en herenkoor o.l..v. Ans Bulles; organist: António Pedrosa. Bij mooi weer wordt er achter de kerk koffie en thee geschonken. — Het secretariaat is geopend op maandag-, woensdag- en vrijdagochtend 9:00-12:00 uur. Tijdens deze dagdelen kunt u bij het Maria-altaar in de corridor ook een kaarsje opsteken. — Voor meer informatie raadpleeg op de website de AGENDA en de parochiekernpagina.

Parochiekern Sint Jan — De vieringen zijn toegankelijk voor maximaal 50 parochianen. Reserveren is noodzakelijk! Bel op vrijdag tussen 9.00 en 18.00 uur naar: 06 83450307. Lees de instructie Welkom terug in de Kerk— Zaterdag 19 juni is er een eucharistieviering waarin pastoor Walter Broeders voorgaat. Met medewerking van zangers van het parochiekoor. — De ontmoetingsruimte voorin de kerk is dagelijks open: 11:00-17:00 uur. — Voor meer informatie: raadpleeg de meest recente nieuwsbrief (pdf) en op de website de AGENDA en de parochiekernpagina.

Parochiekern H. Laurentius — Wie de zondagviering wil bijwonen gelieve zich vrijdagochtend aan te melden via het secretariaat, tussen 10:00 en 12:00 uur. Lees de instructie: Vieren op afstand (pdf). — Zondag 20 juni is er een woord- en gebedsviering waarin Marianne Turk voorgaat. Met medewerking van zangers van het parochiekoor. — Voor meer informatie: raadpleeg de laatste aflevering van het weekblad De Dorpsketting (pdf) en op de website de AGENDA en de parochiekernpagina.


PAUSCAST

Aflevering 10 van de podcastserie over Vaticaanstad, is getiteld: Hoe word je heilig? (via NPO Radio 5)

Andrea Vreede, Vaticaan-correspondent voor de NOS, en Wilfred Kemp, KRO-NCRV presentator, bespreken alle ins en outs van het kleinste land ter wereld en zijn belangrijkste inwoner.


DRIE GODSDIENSTEN IN ÉÉN GEBEDSHUIS

In hartje Berlijn is de bouw van een interreligieus gebedshuis begonnen. Op een parkeerterrein waar eens een kerk stond, moet een gebouw verrijzen waar christenen, joden en moslims thuis zijn. Kim Deen schreef er een bijdrage over in het dagblad Trouw. Lees meer