12e zondag door het jaar (19-20 juni

SCHRIFTLEZINGEN

Weekend van 19-20 juni 2021, 12e zondag door het jaar (B): Job, 38,1.8-11 – 2 Kor. 5,14-17 – Mc. 4,35-41


WEEKENDVIERINGEN

Op zaterdag 19 juni is er een woord- en gebedsviering in de Sint Janskerk, (Zoeterwoude-Dorp), waarin Margreet Onderwater voorgaat. Met zangers van het parochiekoor. Deze viering is ook online te volgen via kerkdienstgemist.nl 
Aanvang: 19:00 uur.

Op zondag 20 juni is er een eucharistieviering in de Goede Herderkerk, (Zoeterwoude-Rijndijk), waarin pastoor Walter Broeders voorgaat. Met medewerking van zangers van het dames- en herenkoor o.l.v. Ans Bulles; organist: António Pedrosa. Deze viering is ook online te volgen via kerkdienstgemist.nl 
Aanvang: 9:30 uur. — Gebruik hierbij de orde van dienst (pdf).

Op zondag 20 juni is er een woord- en gebedsviering in de Laurentiuskerk (Stompwijk), waarin Marianne Turk voorgaat. Met medewerking van zangers van het EMS-koor.
Aanvang: 11:00 uur. — En om 13:00 uur is er een eucharistieviering waarin Amy Janson, Fenna Hogervorst, Mila Hansen, Nick Boheemen, Maaike van Santen de Eerste H. Communie ontvangen. Voorganger: pastoor Walter Broeders.


INTENTIES

Om moed en vertrouwen voor de mensen die herstellen van de Corona-ziekte. — Om moed en vertrouwen voor hen die opzien tegen een zware behandeling of operatie.

Parochiekern Sint Jan (19 juni): Ter ere van Mara. — Tot zekere intentie.

Parochiekern De Goede Herder (20 juni): Voor Elias Crans, die zondag j.l. het sacrament van H. Doopsel heeft ontvangen. — Voor alle parochianen die ziek zijn, thuis, in de ziekenhuizen en verpleeghuizen. — Voor de onlangs overleden parochianen: John Tijssen, Corrie Einfeld-Pfenniger, Doortje Vervoorn-Zandbergen, Mia Duijndam,. — Voor Piet Hartwijk, Corrie Zwetsloot-van der Meer, Herman Krowinkel, Simon Honselaar, Alie Rotteveel, Nel Bruines-Overmeer, Jan Straathof, Aad en Erwin Duijndam, Overleden familie Duindam-Raaphorst, Mieke Kranse-Willems, Nel Koek-Zwetsloot, Jeanne Nijssen, Jan Zwetsloot, Bep Romijn, Josephine van Galen.

Parochiekern H. Laurentius (20 juni ): Voor de overleden armen en weldoeners van de parochie. — Voor Piet Roeling, Bert de Jong en Lena de Jong-van der Geest, Thijs Klijn, Nel Verburg-Waaijer, Paul Ammerlaan, Kees van Dijk, Aad van Dijk, Wil Hilgersom, familie De Jong-van de Poel, Riet van der Helm-van Vliet, Gerard Granneman, Kees van Boheemen, Annie van Leeuwen, Leo van der Krogt, Ina Disseldorp-Verhaar, Mien van der Helm-van Rijn, Apollonia van Schie-van Santen, Jan van der Krogt, Riet Pijnaker-Knijnenburg, Ria Verhagen-Onderwater, Lenie de Jong, Leo v Bohemen.


COLLECTE

Als bijdrage aan de collecte kunt u een bedrag overmaken naar een van de volgende rekeningnummers. Bij voorbaat hartelijk dank!

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is collecteschaal.jpg
  • Parochiekern De Goede Herder: NL08 RABO 0375 3053 27 (t.n.v. HHPP De Goede Herder)
  • Parochiekern Sint Jan: NL95INGB0000271753 (t.n.v. HHPP Sint Jan)
  • Parochiekern H. Laurentius: NL49 RABO 0361 5021 68 (t.n.v. HHPP H. Laurentius)

MEDEDELINGEN & NIEUWS

Parochiekern De Goede Herder — De vieringen zijn toegankelijk voor maximaal 50 parochianen. U kunt een mail sturen of bellen naar het secretariaat (vóór vrijdag 11:00 uur) om uw belangstelling voor een van de vieringen kenbaar te maken. U hoort dan tijdig of er inderdaad een plaats beschikbaar is. Uiteraard gelden alle coronaregels; raadpleeg onze instructie Vieren op afstand. Alle vieringen worden ook rechtstreeks uitgezonden via kerkdienstgemist.nl. — Zondag 27 juni is er om 11:00 uur (en dus niet om 9:30 uur) een eucharistieviering waarin tien kinderen hun Eerste H. Communie ontvangen: Ian, Iza, Jonny, Lars, Mara, Marc, Maria, Mila, Sara en Stephan. Voorganger is pastoor Walter Broeders. Met medewerking van zangers van het tienerkoor o.l.v. Ans Bulles. Gezien de aanwezigheid van familieleden van de communicanten zijn er dit keer minder plaatsen beschikbaar voor de overige parochianen. — Het secretariaat is geopend op maandag-, woensdag- en vrijdagochtend 9:00-12:00 uur. Tijdens deze dagdelen kunt u bij het Maria-altaar in de corridor ook een kaarsje opsteken. — Voor meer informatie raadpleeg op de website de AGENDA en de parochiekernpagina.

Parochiekern Sint Jan — De vieringen zijn toegankelijk voor maximaal 50 parochianen. Lees de instructie Welkom terug in de Kerk— Zaterdag 26 juni is er een eucharistieviering waarin pastoor Walter Broeders voorgaat. Met medewerking van zangers van het parochiekoor. — De ontmoetingsruimte voorin de kerk is dagelijks open: 11:00-17:00 uur. — Voor meer informatie: raadpleeg de meest recente nieuwsbrief (pdf) en op de website de AGENDA en de parochiekernpagina.

Parochiekern H. Laurentius — Wie de zondagviering wil bijwonen gelieve zich vrijdagochtend aan te melden via het secretariaat, tussen 10:00 en 12:00 uur. Lees de instructie: Vieren op afstand (pdf). — Zondag 27 juni is er een eucharistieviering waarin pastoor Kees van Vliet voorgaat. Met medewerking van zangers van het parochiekoor. — Voor meer informatie: raadpleeg de laatste aflevering van het weekblad De Dorpsketting (pdf) en op de website de AGENDA en de parochiekernpagina.


STAF, MIJTER EN RING VAN KARDINAAL SIMONIS IN MUSEUM CATHARIJNECONVENT

In september 2020 overleed kardinaal Simonis. Bijzondere voorwerpen uit zijn nalatenschap zijn nu ondergebracht in Museum Catharijneconvent. Pia Verhoeven is erfgoedspecialist van dat museum. In een video van katholiekleven.nl vertelt zij over de staf die hij op 39-jarige leeftijd ontving bij zijn bisschopswijding in Rotterdam, over een mijter van kardinaal Simonis en over de ring die hij ontving in Rome toen hij als aartsbisschop van Utrecht kardinaal werd in 1985. Bekijk de video (via katholiekleven.nl)

In Museum Catharijneconvent opent eind juni een tentoonstelling over Maria Magdalena. Lees meer


PAUSCAST

Aflevering 11 van de podcastserie over Vaticaanstad, is getiteld: De risico’s van het vak (via NPO Radio 5)

Andrea Vreede, Vaticaan-correspondent voor de NOS, en Wilfred Kemp, KRO-NCRV presentator, bespreken alle ins en outs van het kleinste land ter wereld en zijn belangrijkste inwoner.