Mededelingen & nieuws (30 juni)

ZENDBRIEF AAN DE PAROCHIANEN VAN REGIO OOST

Vronesteyn, woensdag 30 juni 2021.

Beste parochianen,

Na een nederlaag tegen Tsjechië vertrekt Frank de Boer als bondcoach bij het Nederlands Elftal. “De doelstelling is niet gehaald, dat is duidelijk,” laat De Boer weten. Zo gaat het in de sportwereld. De oranjetompoezen zijn al in de aanbieding. We kijken verder en zien de Rode Duivels winnen, met de Italianen en de Spanjaarden. Mensen kijken graag naar helden, omdat die laten zien waartoe de mens in staat is. Maar ja, wat als een held verliest? Ronaldo wordt al in een spotprent gezien op weg naar het strand. Wij mensen hebben de neiging om helden klein te maken als zij verliezen en te wijzen op hun fouten en tekorten. Zo gaat het met helden! Of niet?

Verliezen — Horen teleurstellingen en pijn niet bij het leven? Zonder wrijving geen glans! Als helden laten zien waartoe mensen in staat zijn, is dat natuurlijk in sportieve zin, maar juist ook in geestelijke zin: waartoe is de geest van de mens in staat. Welke grenzen kan hij verleggen met zijn geestkracht, zijn inspiratie en zijn doorzettingsvermogen, die hij immers van God gekregen heeft. Maar ook met zijn veerkracht en zijn vermogen om door te vechten. Juist ook als zij verliezen. Daarom blijven helden ook helden als zij niet winnen.

Bijbelse helden — Volhouden en volharden in bijbelse zin heeft niet veel te maken met eigen spierkracht, met: ik zal het wel eens volhouden. Om het uit te houden en te volharden zoeken wij  steun bij God. Aan Hem vragen wij om moed en kracht. Zoals zovele mensen dit doen in de gebieden zij moeten leven in erbarmelijke omstandigheden. Bijbelse helden… In hun gebed worden zij door God wel voorbereid, ook op de negatieve instelling van mensen die soms alleen gefocust zijn op fouten. Dus uithuilen en doorvechten, het geldt eigenlijk voor ons allemaal.

Met hartelijke groet — Pastoor Walter Broeders


NIEUWSBRIEF SINT-JAN

Er is weer een nieuwsbrief verschenen, voor de maand juli.

Lees in aflevering 2021/07 (pdf) onder meer:

  • bericht van de pastoor;
  • versoepeling van de coronaregels
  • jubilarissen parochiekoor
  • familieberichten

ALPHA ONLINE IN DE PAROCHIE HH. CLARA EN FRANCISCUS

Hoe brengen we het geloof verder? Deze vraag was voor het pastoraal team van de HH. Clara en Franciscus parochiefederatie in het Groene Hart aanleiding om de Alpha-cursus te starten – online, vanwege corona. Het is een basiscursus over het christelijk geloof dat ook voor mensen die al naar de kerk gaan verrassend interessant blijkt te zijn. Deelnemers zijn erg enthousiast. In deze video vertellen pastoraal werkster Heleen van de Reep en deelnemers over hun belevenissen met Alpha online. Lees meer (via bisdomrotterdam.nl)

Bekijk de video (via YouTube)