Mededelingen & nieuws (7 juli)

ZENDBRIEF AAN DE PAROCHIANEN VAN REGIO OOST

Vronesteyn, woensdag 7 juli 2021.

Beste parochianen,

In de zestiende eeuw is Nederland in de greep van een opstand tegen het Spaanse Rijk, waarvan ons land op dat moment deel uitmaakt. De Spanjaarden zijn katholiek en de Nederlandse opstandelingen protestant. Het wordt een godsdienstoorlog, religie en macht wisselen elkaar af. Op 9 juli 1572 worden 19 katholieke geestelijken uit Gorcum in Den Brielle opgehangen aan een balk in een turfschuur: de martelaren van Gorcum. Zij worden na hun dood geroemd door hun standvastigheid en moed, zij blijven trouw aan hun geloof in de aanwezigheid van Christus in de eucharistie en gehoorzaam aan de paus in Rome.

Vervolgingen — Wereldwijd worden nog steeds vele christenen en andere religieuze mensen vervolgd. In vele landen in de wereld vinden er aanslagen plaats, worden er  mensen vermoord om hun geloof of onderdrukt, allemaal tekenen deze vervolgingen. Vrijheid van godsdienst en levensovertuiging is niet overal aanwezig.

Peter R. de Vries — Deze week werden wij opgeschrikt door de aanslag op Peter R. de Vries. Een journalist die in alle eerlijkheid en op zijn eigen manier wilde strijden tegen onrecht en voor mensen in nood een grote steunpilaar is. Zoals onze koning zei: “Mensen die in een moeilijke positie zitten heeft hij houvast gegeven heeft door er altijd voor hen te zijn. Mensen die recht zochten en het niet konden vinden, heeft hij altijd bijgestaan en op zijn eigen manier recht gegeven.”

Vrijheid — Of het nu gaat om het belijden van je geloof of levensovertuiging (art 6 van de grondwet) of de persvrijheid (art. 7), dit alles moet gebeuren in alle vrijheid en veiligheid. Laten wij deze dagen, maar ook in het komende weekend bidden voor de vervolgde christenen en religieuze groeperingen overal in de wereld, laten wij bidden voor vrijheid en veiligheid, tolerantie, respect, ja vrede en nu bijzonder om het leven van deze journalist.

Met hartelijke groet — pastoor Walter Broeders


ONZE SCHAAPSKOOI IN BEELD (10)

Foto: Buro JP

Op zondag 27 juni hebben tijdens een feestelijke viering negen kinderen hun Eerste Heilige Communie gedaan! Het thema van het communie-project en de viering was ‘Groeien en Delen’.

Tijdens de viering werd er door alle communicanten een stukje gelezen, hielpen zij met tafel dekken, deden zij het Onze Vader in gebaren en deelden zij tijdens de vredeswens zakjes met bloemzaadjes rond. En niet te vergeten natuurlijk de Eerste Communie zelf bij pastoor Broeders; een bijzonder moment!

Met muzikale ondersteuning van leden van het tienerkoor onder leiding van Ans Bulles, en de zon die volop scheen na afloop van de viering, was het echt een feestelijke ochtend.

Iza, Mara, Maria, Lars, Ian, Marc, Stephan, Mila en Sara; van harte gefeliciteerd!

Mariëlla Oerlemans, namens de werkgroep-Eerste Communie


S.V.P. VOORAF AANMELDEN BIJ ZONDAGVIERINGEN IN DE GOEDE HERDERKERK

In verband met het beperkte aantal zitplaatsen-op-anderhalve-meter-afstand (ongeveer 70) en het verplicht registreren bij binnenkomst verzoeken wij u vriendelijk om uw bezoek aan de Goede-Herderkerk vooraf te blijven aanmelden bij het secretariaat.

De lijst met namen van aangemelde kerkgangers die zo ontstaat, zorgt ervoor dat de registratie aan de deur snel kan verlopen. Bij voorbaat dank voor uw medewerking!

Beheercommissie parochiekern De Goede Herder