Mededelingen & nieuws (22 december)

ZENDBRIEF AAN DE PAROCHIANEN VAN REGIO OOST

Vronesteyn, woensdag 22 december 2021.

De weg naar Kerst is zeker niet gemakkelijk. De maatregelen rond de strenge lockdown is pijnlijk voor heel veel mensen. Vooral bij de middenstand met niet-essentiële winkels of bedrijven vallen harde klappen. Ook in de kerk voelen wij de pijn. De nachtmissen mogen niet bezocht worden door parochianen en de vieringen overdag mogen slechts door 50 personen bezocht worden. Koren die zo ijverig gerepeteerd hebben, mogen niet samen zingen. Nee, de weg naar Betlehem is een moeilijke weg. En toch wordt het Kerst.

Open hart — In een eenvoudige stal, liggend in een kribbe wordt God mens! Ook al kunnen wij niet massaal samenkomen, de boodschap mogen wij opnieuw vernemen door de viering te volgen via onze livestream of via de uitzending op de televisie. Ook al gaan de deuren van de kerk maar beperkt open, Gods hart blijft niet gesloten en wij mogen ons hart voor Hem openen. Misschien iets eenvoudiger vieren, maar niet minder intens.

Rust temidden van de onrust — De profeet Micha kondigde de man van vrede aan: Jezus Christus! In de Bijbel is vrede een duurzame toestand, het is meer dan afwezigheid van ruzie en geweld, het is meer dan een relaxed tijdelijk gevoel. Vrede is een blijvend thuis vinden bij God, onder alle omstandigheden, ook als het donker is om ons heen. Echte vrede is bij God rust vinden, zelfs in de grootste onrust, zelfs in de diepste onveiligheid. Je bent niet alleen aan jezelf overgeleverd, er is een geopende hand, een God die met je mee gaat, ook door de nacht, een kracht die ook jou draagt en behoedt. Vrede is: niet heen en weer geslingerd worden door tegenwind en door de krachten van deze wereld. Vrede is: gegrond zijn in God.

Vrede — Ervaar die stabiele vrede en de kracht van God in jouw leven. Open je hart voor zijn aanwezigheid in jouw bestaan. Wie je ook bent en waar je ook vandaan komt, in de kerstnacht mag jij jouw hart voor Hem openen en die stabiele vrede, Zijn liefde ervaren. Een stem klinkt uit de hemel: Jij bent Mijn kind, jij bent geen nummer, geen toeval, jij bent van Mij en Ik hou van jou!!

Zalig Kerstfeest, lieve parochianen!! — Pastoor Walter Broeders

ONZE SCHAAPSKOOI IN BEELD (15)

De bloemengroep van de Goede-Herderkerk heeft in de kerstversiering van de kerkzaal witte kerststerren verwerkt

Een ster wijst de weg naar een pril begin van nieuw leven, verwijst naar het licht van God dat zich openbaart in Jezus. In de Oudheid is het ontdekken van een nieuwe ster een teken van de komst van een belangrijk persoon. Nog steeds heten beroemde personen “sterren”. De Messias ís een ster, maar hij komt tot ons als een klein kind.  Er gebeurt iets met je als je een pasgeboren kind ziet. Geraakt door die vonk van pril, nieuw begin, van hoop-doet-leven, wil je verder. De drie koningen, wijzen uit het Oosten, geven het voorbeeld. Geraakt door goddelijk licht kiezen zij een andere weg om bij zichzelf thuis te komen.

De bloemstukken zijn gemaakt in de kleuren wit, groen en rood. Wit symboliseert het geloof, groen de hoop en rood de liefde. De drie voornaamste personen in het kerstverhaal, Jezus, Maria en Jozef, corresponderen hiermee.

Ook de kindernevendienst heeft het LICHT als thema gekozen tijdens de adventweken en de voorbereiding naar het Kerstfeest. Het jonge licht, de kleine vonk van hoop-doet-leven is geboren.

Met de wens voor een Zalig Kerstmis! — Bloemengroep van de Goede Herder.

KERSTVIERINGEN IN REGIO OOST

Het is voor parochianen helaas niet mogelijk om op kerstavond de kerk te bezoeken. Ook geldt er voor de vieringen op 25 en 26 december een maximum van 50 kerkgangers. Niettemin is er een gevarieerd vieringenaanbod tijdens de kerstdagen. U kunt diverse vieringen volgen via de website kerkdienstgemist.nl (live en terugkijkend). Hieronder volgt een overzicht volgens de laatste stand van zaken.

Vrijdag 24 december 2021 — Kerstavond

Lokatie: Sint-Janskerk (Zoeterwoude-Dorp)
Kinderkerstviering. Met Annie Borst
Viering via livestream (zonder kerkgangers). Voor actief meevieren graag vooraf aanmelden (email: kinderkerkzoeterwoude@gmail.com)
Aanvang: 14:00 uur — Alleen online te volgen via kerkdienstgemist.nl

Lokatie: Sint-Janskerk (Zoeterwoude-Dorp)
Eucharistieviering. Voorganger: pastoor Walter Broeders
Met medewerking van het parochiekoor
Viering met kerkgangers (maximum: 50)
Aanvang: 16:00 uur — Ook online te volgen via kerkdienstgemist.nl

Lokatie: Goede-Herderkerk (Zoeterwoude-Rijndijk)
Dienst met lezingen en liederen. Voorganger: Thea Epskamp
Met medewerking van het dames- en herenkoor o.l.v. Ans Bulles; organist: Nigel Hutson
Wordt vooraf opgenomen (zonder kerkgangers)
Aanvang uitzending: 17:00 uur (maar ook later te bekijken)  Alleen online te volgen via kerkdienstgemist.nl — Gebruik hierbij de orde van dienst (pdf).

Lokatie: Goede-Herderkerk (Zoeterwoude-Rijndijk)
Eucharistieviering. Voorganger: pastoor Walter Broeders
Met medewerking van het jongerenmiddenkoor o.l.v. Thijs van der Hulst
Viering via live-stream (zonder kerkgangers)
Aanvang: 21:00 uur  Alleen online te volgen via kerkdienstgemist.nl — Gebruik hierbij de orde van dienst (pdf).

Lokatie: Sint-Janskerk (Zoeterwoude-Dorp)
Eucharistieviering. Voorganger: pater Christ van den Eijnden S.C.J. 
Met medewerking van het eigentijds koor
Viering via livestream (zonder kerkgangers)
Aanvang: 22:30 uur — Alleen online te volgen via kerkdienstgemist.nl

Zaterdag 25 december 2021 — Kerstmis

Lokatie: Goede-Herderkerk (Zoeterwoude-Rijndijk)
Eucharistieviering. Voorganger: pastoor Walter Broeders
Met medewerking van het dames- en herenkoor o.l.v. Ans Bulles; organist: Nigel Hutson
Viering met kerkgangers (vooraanmelding inmiddels gesloten)
Aanvang: 09:30 uur  Ook online te volgen via kerkdienstgemist.nl — Gebruik hierbij de orde van dienst (pdf).

Lokatie: H. Laurentiuskerk (Stompwijk)
Eucharistievering. Voorganger: pastoor Walter Broeders
Met medewerking van het parochiekoor
Viering met kerkgangers (maximum: 50)
Aanvang: 11:00 uur

Lokatie: Goede-Herderkerk (Zoeterwoude-Rijndijk)
Kindje wiegen. Met Stephanie Jägel
Wordt vooraf opgenomen (zonder kerkgangers)
Aanvang uitzending: 14:00 uur (maar ook later te bekijken)  Alleen online te volgen via kerkdienstgemist.nl

Lokatie: Sint-Janskerk (Zoeterwoude-Dorp)
Geen viering 

Zondag 26 december 2021  Feest van de H. Familie

Lokatie: Goede-Herderkerk (Zoeterwoude-Rijndijk)
Eucharistieviering. Voorganger: pastoor Ad van der Helm
Met medewerking van het tienerkoor o.l.v. Veronique de Vries
Gezinsviering met kerkgangers (vooraanmelding inmiddels gesloten)
Aanvang: 09:30 uur — Ook online te volgen via kerkdienstgemist.nl

Lokatie: H. Laurentiuskerk (Stompwijk)
Kindje wiegen
Met kerkgangers (maximum: 50). Bezoek vooraf aanmelden bij het secretariaat
Aanvang: 11:00 uur

INTENTIES

Parochiekern Sint Jan (24 december): Voor overleden ouders Den Blanken-Van den Bosch, Wilma Velthuysen-Rietveld, Mien van Klink-Rotteveel, Arie de Jong, Annie de Jong-van Leeuwen, Jan Roeleven, overleden familie Roeleven-Den Hollander en Brussel, Bertus Oostdam, Wim van Veen, overleden ouders Captein-Van der Poel, overleden familie Oostdam, Aad Paternot in Canada, Aad Buitendijk.

Parochiekern De Goede Herder: Voor alle parochianen die ziek zijn, thuis, in de ziekenhuizen en verpleeghuizen. — Voor de onlangs overleden parochianen: Wim Kalkers, Toos Gordijn-Hoffmann, Aad Kuijken, pastoor Jan Schlatmann, Martin van Tilburg. — (24 december) Voor Aad Beereboom, Ivo Harteveld, Ella van Eijk, Hubertus Verhoef, Maria Verhoef-van Duijnhoven, Johanna Stegershoek-Verhoef, Jan Roeleven, Anne Berg, overleden ouders Annie en Kees Berg, Lenie en Theo den Elsen. — (25 december) Voor Ton Choufoer, Jan Mooren, Ton van Kempen, Aad Beereboom, Theo Jaspers, overleden familie Bruines-Kortekaas, Wies van Oorschot, Kees van Hoof, Truus de Boer-van Wieringen, Nel Bruines-Overmeer, Lina en Frits Labordus, Toon en Mien Hockx, Simon Honselaar, Frans en Lex Winkelhuis, Petronella Kocken-van Wensveen, overleden familie Liem, Ria Tacx-van Kampen, Jan Straathof. — (26 december) Voor Annie en Dick van der Hulst, Lies en Adriaan Vreeburg, Aad Beereboom, Herman Krowinkel, Jan van der Ploeg, Wim de Groot, Piet Dooyenburg, Willemmaarten en Lidwien Kocken en kleine Lindsey, Siem Heemskerk, Rie van der Meer-Montanus, Corrie Einfels-Pfenniger, Lidy van Ruiten-Vogels, Trees Hosman-van der Maas, Leen van Velzen, Anneke van Rooijen.

Parochiekern H. Laurentius: Voor de overleden armen en weldoeners van de parochie. — (25 december) Ter ere van H, Jozef, uit dankbaarheid. — Voor familie Cors van de Bosch, Hubert Jan Frauenfelder, Leen den Hollander, Doortje van Oudheusden, Maria den Elsen-Zonderop, Adriana van Oudheusden, Riet Knijnenburg-van Vliet, familie van Vliet-Van Wissen, familie Knijnenburg-Van der Lubbe, familie Van Velzen-Snoeker, familie Oudijk, familie Onderwater-Van de Ploeg, Hubertus Onderwater, familie Berg-Hoogeveen, overleden familie Van Santen-Onderwater, overleden familie Wortman-Van de Ven, Arie en Rika van Santen-Verhagen, Bert de Jong en Lena de Jong van der Geest, Thijs Klijn en overleden familie Klijn-Lexmond, overleden familie Van de Arend-Warmendam, Cor en Annie van de Burg-van Veen, Paul Ammerlaan, Piet Roeling, Famile Van Boheemen-Van der Krogt, overleden ouders Van Os-Verbeek, Jan van Rijn, Ellie Bennis-Van Marwijk , Jannie Suijten-van LLeeuwen, familie Turkenburg-Van de Kroft, Riet van Klink-Turkenburg, Bertus van Vliet, ouders van Vliet-Van Leeuwen, Kees van Dijk, Aad van Dijk, Apollonia van Schie-van Santen, Jan van der Krogt, Lenie de Jong, Leo van Bohemen, Ria van Steen-Tas, Co Heemskerk-Angevare, Koos van Rijn, Greet Romijn- van Vliet. — (26 december) Voor Jan van der Krogt, Kees van Dijk, Aad van Dijk, Apollonia van Schie-van Santen, Lenie de Jong, Leo van Bohemen, Ria van Steen-Tas, Co Heemskerk-Angevare, Koos van Rijn, Greet Romijn-van Vliet.


TIP VOOR KINDEREN MET KERSTVAKANTIE: DOWNLOAD EN PRINT HET KERST DOE-BOEK (PDF)