5e zondag veertigdagentijd (2-3 april)

SCHRIFTLEZINGEN

Weekend van 2-3 april 2022: 5e zondag van de veertigdagentijd: Jes. 43,16-21 – Fil. 3,8-14 – Joh. 8,1-11


WEEKENDVIERINGEN

Op zaterdag 2 april is er een familieviering in de Sint-Janskerk (Zoeterwoude-Dorp) waarin de communicanten worden voorgesteld. Voorganger in de eucharistieviering is pastoor Ad van der Helm. Met medewerking van het parochiekoor. Aanvang 19:00 uur. — Deze viering is ook online te volgen via kerkdienstgemist.nl

Op zondag 3 april is er een eucharistieviering in de Goede Herderkerk (Zoeterwoude-Rijndijk) waarin pastoor Walter Broeders voorgaat. Met medewerking van het jongerenmiddenkoor o.l.v. Thijs van der Hulst. Aanvang: 9:30 uur. — Deze viering is ook online te volgen via kerkdienstgemist.nl  — Gebruik hierbij de orde van dienst (pdf).

Op zondag 3 april is er een eucharistieviering in de Laurentiuskerk (Stompwijk), waarin pastor Bertus Wessel voorgaat. Met medewerking van het parochiekoor. Aanvang: 11:00 uur.


INTENTIES

Om vrede in Oekraïne

Parochiekern Sint Jan (2 april): Voor de Heilige Maagd Maria. — Voor Gijsbertus Verstegen en Johanna Versteegen-Vink, Janny Nuysink-Versteegen, Kees en Lenie Versteegen, overleden ouders Den Blanken-Van den Bosch, Huib Versteegen en Riet Versteegen-Berg, Jan Verstegen.

Parochiekern De Goede Herder (3 april): Voor alle parochianen die ziek zijn: thuis, in de ziekenhuizen en verpleeghuizen. — Voor de onlangs overleden parochianen: Gitty Kok-de Wit, Ton Buikstra, Hans van Ruiten. — Voor Co Boolman, Cees van Schie, vader en moeder van Schie-van der Poel, Ton Choufoer, Jan Mooren, Ton van Kempen, Theo Jaspers, Ria van der Kroft-van Vliet, overleden familie Bruines–Kortekaas, Wies van Oorschot, Jan van der Ploeg, Piet van Dooijenburgh, Ivo Harteveld, Ella van Eijk, Hubertus Verhoef, Maria Verhoef-van Duijnhoven, Johanna Stegerhoek-Verhoef, Jan Roeleven.

Parochiekern H. Laurentius (3 april): Voor de overleden armen en weldoeners van de parochie. — Voor Kees van Dijk, Aad van Dijk, Lenie de Jong, Leo van Bohemen, Ria van Steen-Tas, Wil Hilgersom en overleden familieleden, Paul Ammerlaan, Annie van de Burg-van Veen, Co Heemskerk-Angevare, Koos van Rijn, Jan Goeman, Remco van den Bosch, Pater Leo van Ulden, Otto Havik, Paul de Winter, Martha Hoogweg-van Meurs, Riet van Rijn-Bos.


COLLECTE

Volgt u de vieringen vanuit huis, via kerkdienstgemist.nl? Als bijdrage aan de collecte kunt u een bedrag overmaken naar een van de volgende rekeningnummers. Bij voorbaat hartelijk dank!

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is collecteschaal.jpg
  • Parochiekern De Goede Herder: NL08 RABO 0375 3053 27 (t.n.v. HHPP De Goede Herder)
  • Parochiekern Sint Jan: NL95INGB0000271753 (t.n.v. HHPP Sint Jan)
  • Parochiekern H. Laurentius: NL49 RABO 0361 5021 68 (t.n.v. HHPP H. Laurentius)

MEDEDELINGEN & NIEUWS

Parochiekern De Goede Herder — Woensdag 6 april is er een viering van woord- en gebed. Voorganger is Heleen Brouwer. Aanvang: 10:00 uur. Aansluitend is er koffie drinken in de Herdershof. — Donderdag 6 april is er een oecumenische boeteviering ter voorbereiding op Pasen in de Goede-Herderkerk. Voorgangers: pater Thijs Moons en dominee Hester Smits. Met medewerking van het dames- en herenkoor. Aanvang: 19:15 uur. — Zondag 10 april is er een eucharistieviering waarin pastoor Walter Broeders voorgaat. Met medewerking van het tienerkoor o.l.v. Veronique de Vries. — Het secretariaat is geopend op maandag-, woensdag- en vrijdagochtend 9:00-12:00 uur. Tijdens deze dagdelen kunt u bij het Maria-altaar in de kerk ook een kaarsje opsteken. — Voor meer informatie zie de meest recente nieuwsbrief d.d. 27.3.2022 (pdf) en raadpleeg op de website de AGENDA en de parochiekernpagina.

Parochiekern Sint Jan — Zaterdag 9 april is er een eucharistieviering waarin pastoor Walter Broeders voorgaat. Met medewerking van het parochiekoor. — Zondag 10 april is er kinderkerk. Aanvang: 12:00 uur. — De ontmoetingsruimte voorin de kerk is dagelijks open: 11:00-17:00 uur. — Voor meer informatie: raadpleeg de meest recente nieuwsbrief en op de website de AGENDA en de parochiekernpagina.

Parochiekern H. Laurentius —  Zondag 10 april is er een woord- en gebedsviering waarin Marianne Turk voorgaat. Met medewerking van het parochiekoor. — Voor meer informatie: raadpleeg de laatste aflevering van het weekblad De Dorpsketting (pdf) en op de website de AGENDA en de parochiekernpagina.


BIJEENKOMST VOOR MANTELZORGERS IN ‘DE EENDENKOOI’ (6 APRIL)

Aanstaande woensdagochtend 6 april is er in de Eendenkooi (Zoeterwoude-Rijndijk) een bijeenkomst voor mantelzorgers die omgaan met een partner of ouders met dementie. Er wordt die ochtend aandacht besteed aan de oorzaken en de behandeling en aan de vraag wat muziek als communicatiemiddel hierin kan betekenen.

08.45-09.00 uur: Inloop

09:00-09:45 uur: ‘Oorzaken en behandeling van dementie’. — Lezing van Gerard Jan Blauw, internist ouderengeneeskunde Haaglanden Medisch Centrum en hoogleraar ouderengeneeskunde LUMC

09:45-10:15 uur: Pauze met koffie of thee

10:15-11:15 uur: ‘Muziek als Middel. Muziek op Maat’. — Lezing door Magchiel Bakker.

11:15-11:30 uur: Afsluiting

U kunt zich opgeven via C. van Loon — Email: e.c.vanloon@zoeterwoude.nl — Telefoon: 06-49644468

In de middag is er een muziek- en dansmiddag voor ouderen en senioren in het Muziekcentrum Zoeterwoude. Zie hieronder.


NIEUWE AFLEVERING VAN LAUDATO SI KRANT

Onlangs verscheen aflevering 28 (maart en veertigdagentijd 2022) van de Laudato Si Krant.

Hierin onder meer: Vasten voor de schepping — Vier de lente — Billboard-actie veehouderij — Nieuwe uit de Orde van de Franciscaanse Seculieren — Eco-tips.

Ook beschikbaar als digitale versie (pdf)