Wereldjongerendagenkruis maandag in Leiden

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is wjd-kruis-1024x340.jpg

Van 14 oktober tot 6 november 2022 maakt het Wereldjongerendagen-kruis een tour door Nederland. Dit vier meter hoge kruis is een herkenbaar onderdeel van een landelijke pelgrimstocht door de bisdommen op weg naar de Wereldjongerendagen (WJD) die begin augustus 2023 in Lissabon plaatsvinden.

Op maandag 24 oktober doet de WJD-tour en het kruis Leiden aan. Het wordt opgesteld in de Petruskerk aan de Lammenschansweg. Speciaal voor jongeren van 16 tot 30 jaar is er een speciaal programma rond het thema van de Wereldjongerendagen 2023: ‘Maria stond op en ging met spoed’ [Luc. 1:39].

In dit programma wordt, behalve ontmoeting en gebed rond het kruis, aandacht gegeven aan de zorg voor de schepping. Het is mogelijk om een deel van het programma te volgen. Voor de lunch wordt gezorgd.

De Petruskerk is open van 11:00-16:00 uur voor het bezoeken, vereren of een gebed bij het kruis.

  • 11:00 uur: ontvangst met koffie, thee, versnapering
  • 12:00 uur: middaggebed bij het kruis
  • 12:30 uur: lunch
  • 13:00 uur: film: The Letter met paus Franciscus over ecologie (aansluitend: werkvorm rond het kruis).
  • 16:00 uur: afsluiting met zegen

Tijdens het programma is het mogelijk informatie in te winnen over:

Ook kan een bezoek worden gebracht aan de tuin en bijenkorven ter plaatse.

Meer informatie bij pastoraal werker Marlène Falke-de Hoogh (tel. 06-53249187)