3e zondag veertigdagentijd (6-7 maart)

SCHRIFTLEZINGEN

Weekend van 6-7 maart 2021, 3e zondag van de veertigdagentijd (B)Ex. 20,1-17 of 20,1-3.7-8.12-17 – 1 Kor. 1,22-25 – Joh. 2,13-25


WEEKENDVIERINGEN

Op zaterdag 6 maart is er een een eucharistieviering in de Sint Janskerk, (Zoeterwoude-Dorp), waarin pastoor Walter Broeders voorgaat. Met zangers van het parochiekoor. Deze viering is alleen online te volgen via kerkdienstgemist.nl 
Aanvang: 19:00 uur.

Op zondag 7 maart is er een woord- en gebedsviering in de Goede Herderkerk, (Zoeterwoude-Rijndijk), waarin Thea Epskamp voorgaat. Met zangers van het jongerenmiddenkoor o.l.v. Thijs van der Hulst. Deze viering is alleen online te volgen via kerkdienstgemist.nl 
Aanvang: 9:30 uur. — Gebruik hierbij de orde van dienst (pdf).

Op zondag 7 maart is er een eucharistieviering in de Laurentiuskerk (Stompwijk), waarin pater Leo van Ulden O.F.M. voorgaat.
Aanvang: 11:00 uur.


INTENTIES

Parochiekern Sint Jan (maart): Voor Ton Kocken, overleden ouders Den Blanken-van den Bosch, Huib en Riet Versteegen-Berg.

Parochiekern De Goede Herder (7 maart): Voor alle parochianen die ziek zijn, thuis, in de ziekenhuizen en verpleeghuizen. — Voor de onlangs overleden parochianen: Wil Ouwerkerk-Kershof, Piet Kroon. — Voor Ton Choufoer, Jan Mooren, Ton van Kempen, Theo Jaspers, Ria van der Kroft-van Vliet, Jan Gordijn, overleden familie Bruines-Kortekaas, Arie Wassenburg, Joop Goddijn. — Voor al wat wij meedragen in ons hart, aan dankbaarheid, vreugde, verdriet en nood,

Parochiekern H. Laurentius (7 maart): Voor de overleden armen en weldoeners van de parochie. — Voor Nel Verburg- Waaijer, Jacques van Santen, Paul Ammerlaan, Kees van Dijk, Aad van Dijk, Leo Oudshoorn, Greet Groenewegen-Overdevest, Wil Hilgersom, Riet Olijhoek, Jan Onderwater, Riet van der Helm-van Vliet, Gerard Granneman, Kees van Boheemen, Annie van Leeuwen, Leo van der Krogt, Ina Disseldorp-Verhaar, Mien van der Helm-van Rijn, Kees Overdevest, Apollonia van Schie-van Santen, Jan van der Krogt, Riet Pijnakker.


COLLECTE

Als bijdrage aan de collecte kunt u een bedrag overmaken naar een van de volgende rekeningnummers. Bij voorbaat hartelijk dank!

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is collecteschaal.jpg
  • Parochiekern De Goede Herder: NL08 RABO 0375 3053 27 (t.n.v. HHPP De Goede Herder)
  • Parochiekern Sint Jan: NL95INGB0000271753 (t.n.v. HHPP Sint Jan)
  • Parochiekern H. Laurentius: NL49 RABO 0361 5021 68 (t.n.v. HHPP H. Laurentius)

MEDEDELINGEN & NIEUWS

Parochiekern De Goede Herder — Voorlopig zijn alle vieringen zonder kerkgangers, maar wel online te volgen via de website kerkdienstgemist.nl. — Zondag 14 maart is er een eucharistieviering waarin pastor Kees van Vliet voorgaat. Met zangers van het dames- en herenkoor o.l.v. Ans Bulles; organist: António Pedrosa. Aanvang: 9:30 uur. — Tot nader order is er geen vrije toegang tot het kerkgebouw. Het secretariaat is op openingsuren alleen telefonisch bereikbaar (via 071-5453035 of 071-5891718). — Voor meer informatie raadpleeg op de website de AGENDA en de parochiekernpagina.

Donderdag 10 maart wordt de vierde van een reeks oecumenische vesperdiensten in de veertigdagentijd gehouden in de Dorpskerk te Leiderdorp. Thema: De zeven kruiswoorden. Aanvang: 19:00 uur. U kunt de versperdienst alleen online volgen 

Parochiekern Sint Jan — Voorlopig zijn alle vieringen zonder kerkgangers, maar wel online te volgen via de website kerkdienstgemist.nl. —  Zaterdag 13 maart is er een eucharistieviering waarin pater Christ van den Eijnden S.C.J.voorgaat. Met zangers van het eigentijds koor. — De ontmoetingsruimte voorin de kerk is dagelijks open: 11:00-17:00 uur. — Voor meer informatie: raadpleeg de meest recente nieuwsbrief (pdf) en op de website de AGENDA en de parochiekernpagina.

Parochiekern H. Laurentius — Wie de zondagviering wil bijwonen gelieve zich vrijdagochtend aan te melden via het secretariaat, tussen 10:00 en 12:00 uur. Lees de instructie: Vieren op afstand (pdf). — Zondag 14 maart is er een eucharistieviering waarin pastoor Walter Broeders voorgaat. Voor meer informatie: raadpleeg de laatste aflevering van het weekblad De Dorpsketting (pdf) en op de website de AGENDA en de parochiekernpagina

BEZOEK VAN PAUS FRANCISCUS AAN IRAK

Sinds vrijdag 5 maart brengt paus Franciscus een vierdaags bezoek aan Irak. Vatican News publiceerde op YouTube een video met een korte reisimpressie.

Vandaag, op de tweede dag van zijn bezoek, heeft de paus gesproken met groot-ayatollah Sajjied Ali al-Hoesseini al-Sistani (zie foto 2). De geestelijk en politiek leider van de sjiitische moslims in Irak benadrukte tijdens hun historische onmoeting dat Iraakse christenen in vrede en veiligheid moeten kunnen leven, met eerbiediging van alle fundamentele mensenrechten. Franciscus bedankte Al-Sistani dat hij zich duidelijk hierover uitspreekt en ook in Iraks recente verleden gewelddadigheden tegen zwakken en vervolgden heeft veroordeeld.

Lees via kro-ncrv.nl meer over de historische ontmoeting met de groot-ayatollah, over het bezoek aan de archeologische resten van Ur, geboorteplaats van Abraham (die door christenen én moslims als hun aartsvader wordt beschouwd) en Franciscus’ bezoek aan de Syrisch-katholieke kathedraal in Bagdad (zie foto 1 en 3), waar bij een terreuraanval in 2010 meer dan veertig christenen werden gedood.

Photo credits EPA/Vatican Media