6e zondag van Pasen (8-9 mei)

SCHRIFTLEZINGEN

Weekend van 8-9 mei 2021, 6e zondag van Pasen (B):  Hand. 10,25-26.34-35.44-48 – 1 Joh. 4,7-10 – Joh. 15,9-17.


WEEKENDVIERINGEN

Op zaterdag 8 mei is er een eucharistieviering in de Sint Janskerk, (Zoeterwoude-Dorp), waarin pater Christ van den Eijnden S.C.J. voorgaat.
Met zangers van het eigentijds koor. Deze viering is online te volgen via kerkdienstgemist.nl 
Aanvang: 19:00 uur. — Gebruik hierbij de orde van dienst (pdf).

Op zondag 9 mei is er een eucharistieviering in de Goede Herderkerk, (Zoeterwoude-Rijndijk), waarin pastor Kees van Vliet voorgaat. Met zangers van het dames- en herenkoor o.l.v. Ans Bulles; organist: António Pedrosa. Deze viering is online te volgen via kerkdienstgemist.nl 
Aanvang: 9:30 uur. — Gebruik hierbij de orde van dienst (pdf).

Op zondag 9 mei is er een eucharistieviering in de Laurentiuskerk (Stompwijk), waarin pastor Bertus Wessel voorgaat. Met medewerking van zangers van het parochiekoor.
Aanvang: 11:00 uur.


INTENTIES

Voor het herstel van pastoraal werker Marlene de Hoogh-Falke en pater Leo van Ulden O.F.M.

Parochiekern Sint Jan (8 mei): Uit dankbaarheid. — Ter ere van Maria.

Parochiekern De Goede Herder (9 mei): Voor alle parochianen die ziek zijn, thuis, in de ziekenhuizen en verpleeghuizen. — Voor de onlangs overleden parochianen: Truus van der Geest-de Jong, Mieke Kransse-Willems, Gerard Daamen. — Voor Nel Bruines-Overmeer, Kees van Hoof, Truus de Boer-van Wieringen, Wil Ouwerkerk-Kershof, Petronella Kocken-van Wensveen, Arie Wassenburg. — Voor al wat wij meedragen in ons hart, aan dankbaarheid, vreugde, verdriet en nood.

Parochiekern H. Laurentius (9 mei ): Voor de overleden armen en weldoeners van de parochie. — Voor rie en Rika van Santen-Verhagen, Annie van de Burg-van Veen, Piet Roeling, Nel Verburg-Waaijer, Paul Ammerlaan, Kees van Dijk, Aad van Dijk, Greet Groenewegen-Overdevest, Wil Hilgersom, Riet Olijhoek, Jan Onderwater, Riet van der Helm-van Vliet, Gerard Granneman, Kees van Boheemen, Annie van Leeuwen, Leo van der Krogt, Ina Disseldorp-Verhaar, Mien van der Helm-van Rijn, Apollonia van Schie- van Santen, Jan van der Krogt, Riet Pijnaker-Knijnenburg, Ria Verhagen-Onderwater, Lenie de Jong.


COLLECTE

Als bijdrage aan de collecte kunt u een bedrag overmaken naar een van de volgende rekeningnummers. Bij voorbaat hartelijk dank!

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is collecteschaal.jpg
  • Parochiekern De Goede Herder: NL08 RABO 0375 3053 27 (t.n.v. HHPP De Goede Herder)
  • Parochiekern Sint Jan: NL95INGB0000271753 (t.n.v. HHPP Sint Jan)
  • Parochiekern H. Laurentius: NL49 RABO 0361 5021 68 (t.n.v. HHPP H. Laurentius)

MEDEDELINGEN & NIEUWS

Parochiekern De Goede Herder — De vieringen zijn weer toegankelijk voor maximaal 30 parochianen. U kunt een mail sturen of bellen naar het secretariaat (vóór vrijdag 11:00 uur) om uw belangstelling voor een van de vieringen kenbaar te maken. U hoort dan tijdig of er inderdaad een plaats beschikbaar is. Uiteraard gelden alle coronaregels; raadpleeg onze instructie Vieren op afstand. Alle vieringen worden ook rechtstreeks uitgezonden via kerkdienstgemist.nl. — Donderdag 13 mei (Hemelvaart) is er een eucharistieviering waarin pastoor Walter Broeders voorgaat. Met medewerking van zangers van het dames- en herenkoor o.l.v. Ans Bulles; organist: António Pedrosa. — Zondag 16 mei is er een woord- en gebedsviering waarin Thea Dingjan-Zonneveld voorgaat. Met medewerking van zangers van het jongerenmiddenkoor o.l..v. Thijs van der Hulst. — Vormselproject: De voorbereidingen voor het H. Vormsel gaan beginnen. Kinderen vanaf groep 8, dus ook uit de brugklas en verder kunnen meedoen. Informatie en datum en volgen nog. De eerste voorbereidingsavonden beginnen al snel. Opgeven kan
nu al bij het secretariaat. — Het secretariaat geopend op maandag-, woensdag- en vrijdagochtend 9:00-12:00 uur. Tijdens deze dagdelen kunt u bij het Maria-altaar in de corridor ook een kaarsje opsteken. — Voor meer informatie raadpleeg op de website de AGENDA en de parochiekernpagina.

Parochiekern Sint Jan — Vanaf 8 mei 2021 is het weer mogelijk de vieringen in de Sint Jan bij te wonen. Reserveren is noodzakelijk! Bel op vrijdag tussen 9.00 en 18.00 uur naar: 06 83450307. — Woendag 12 mei (vooravond Hemelvaart) is er een eucharistieviering waarin pastoor Walter Broeders voorgaat. Met medewerking van zangers van het parochiekoor. Aanvang 19:30 uur. — Zaterdag 15 mei is er een eucharistieviering waarin pastoor Broeders eveneens voorgaat. Met medewerking van zangers van het parochiekoor. — De ontmoetingsruimte voorin de kerk is dagelijks open: 11:00-17:00 uur. — Voor meer informatie: raadpleeg de meest recente nieuwsbrief (pdf) en op de website de AGENDA en de parochiekernpagina.

Parochiekern H. Laurentius — Wie de zondagviering wil bijwonen gelieve zich vrijdagochtend aan te melden via het secretariaat, tussen 10:00 en 12:00 uur. Lees de instructie: Vieren op afstand (pdf). — Zondag 16 mei is er een woord- en gebedsviering waarin Thea Dingjan voorgaat. Met medewerking van zangers van het parochiekoor. — In de meimaand is er iedere donderdagavond vanaf 19:00 uur het rozenkransgebed in de kerk. — Voor meer informatie: raadpleeg de laatste aflevering van het weekblad De Dorpsketting (pdf) en op de website de AGENDA en de parochiekernpagina.


UIT DE WERKGROEP MISSIE, ONTWIKKELING EN VREDE (MOV)

De vrijwilligers van Stichting Voor Elkaar Leiden bieden aanvullende hulp aan kwetsbare burgers in Leiden en omstreken — ongeacht afkomst en levensovertuiging — uit liefde voor God en de medemens. Hieronder volgt informatie over een van de projecten van de stichting. — Regina Krowinkel, MOV parochiekern De Goede Herder

JobsGroups Leiden 2011 — Zit je zonder werk of denk je na over een carrièreswitch? JobHulpMaatje Leiden organiseert weer nieuwe JobGroups! Ontdek wat je wilt en wat je volgende stap kan worden. Maak hierbij gebruik van de veilige omgeving van je groep. Volg op zeven dinsdagochtenden (9:00-12:00 uur) een gratis training onder leiding van twee JobGroup-leiders. Ga samen met anderen uit de regio Leiden aan de slag, aan de hand van een aantal testen en een werkboek. Je ontvangt daarnaast veel praktische tips. Je komt erachter wat goed bij je past, of het nou een werkervaringsplek is, een baan bij een grote multinational of juist die parttime vrijwilligersopdracht. Daarna helpen we je op weg met hoe jij daar komt. Startdata van de JobGroups: 1 juni (7 sessies); 31 augustus (10 sessies, op maat gemaakt voor nieuwe Nederlanders); 2 november (7 sessies).

Lees de flyer (pdf) of bel met de coördinator van JobHulpMaatje Leiden Maartje Harinck, 06-18140907. Inschrijven: jobhulpmaatje@voorelkaarleiden.nl of 06-18140907


PAUSCAST

Aflevering 5 van de podcastserie over Vaticaanstad, is getiteld: De paus en Nederland (via NPO Radio 5)

Andrea Vreede, Vaticaan-correspondent voor de NOS, en Wilfred Kemp, KRO-NCRV presentator, bespreken alle ins en outs van het kleinste land ter wereld en zijn belangrijkste inwoner.