Sacramentsdag (5-6 juni)

SCHRIFTLEZINGEN

Weekend van 5-6 juni 2021, Feest van H. Sacrament: Ex. 24,3-8 – Hebr. 9,11-15 – Mc. 14,12-16.22-26


WEEKENDVIERINGEN

Op zaterdag 5 juni is er een eucharistieviering in de Sint Janskerk, (Zoeterwoude-Dorp), waarin pastoor Walter Broeders voorgaat. Met zangers van het parochiekoor. Deze viering is ook online te volgen via kerkdienstgemist.nl 
Aanvang: 19:00 uur.

Op zondag 6 juni is er een woord- en gebedsviering in de Goede Herderkerk, (Zoeterwoude-Rijndijk), waarin Thea Epskamp voorgaat. Met medewerking van zangers van het dames- en herenkoor o.l.v. Ans Bulles; organist: António Pedrosa. Deze viering is ook online te volgen via kerkdienstgemist.nl 
Aanvang: 9:30 uur. — Gebruik hierbij de orde van dienst (pdf).

Op zondag 6 juni is er een eucharistieviering in de Laurentiuskerk (Stompwijk), waarin pastor Bertus Wessel voorgaat. Met medewerking van zangers van het parochiekoor.
Aanvang: 11:00 uur.


INTENTIES

Om moed en vertrouwen voor de mensen die herstellen van de Corona-ziekte. — Om moed en vertrouwen voor hen die opzien tegen een zware behandeling of operatie.

Parochiekern Sint Jan (5 juni): Voor overleden ouders Den Blanken-van den Bosch, Gijsbertus Versteegen en Johanna Versteegen-Vink, Huib Versteegen en Riet Versteegen-Berg.

Parochiekern De Goede Herder (6 juni): Voor alle parochianen die ziek zijn, thuis, in de ziekenhuizen en verpleeghuizen. — Voor de onlangs overleden parochianen: Corrie Einfeld-Pfenniger, Doortje Vervoorn-Zandbergen, Mia Duijndam, Truus van der Geest-de Jong, Gerard Daamen. — Voor Ton Choufoer, Jan Mooren, Ton van Kempen, Ria van der Kroft-van Vliet, Anneke van Rooijen-Slingerland, Jan Gordijn, Theo Jaspers, Ria Tacx-van Kampen, overleden Familie Bruines – Kortekaas, Siem Heemskerk. — Voor al wat wij meedragen in ons hart, aan dankbaarheid, vreugde, verdriet en nood.

Parochiekern H. Laurentius (6 juni ): Voor de overleden armen en weldoeners van de parochie. — Voor Wil Hilgersom, Nel Verburg-Waaijer, Kees van Dijk, Aad van Dijk, Jan Onderwater, Riet v.d. Helm-van Vliet, Gerard Granneman, Kees van Boheemen, Annie van Leeuwen, Leo v.d. Krogt, Ina Disseldorp-Verhaar, Mien van der Helm-van Rijn, Apollonia van Schie-van Santen, Jan van der Krogt, Riet Pijnaker- Knijnenburg, Ria Verhagen-Onderwater, Lenie de Jong, Paul Ammerlaan, Leo van Boheemen.


COLLECTE

Als bijdrage aan de collecte kunt u een bedrag overmaken naar een van de volgende rekeningnummers. Bij voorbaat hartelijk dank!

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is collecteschaal.jpg
  • Parochiekern De Goede Herder: NL08 RABO 0375 3053 27 (t.n.v. HHPP De Goede Herder)
  • Parochiekern Sint Jan: NL95INGB0000271753 (t.n.v. HHPP Sint Jan)
  • Parochiekern H. Laurentius: NL49 RABO 0361 5021 68 (t.n.v. HHPP H. Laurentius)

MEDEDELINGEN & NIEUWS

Parochiekern De Goede Herder — De vieringen zijn toegankelijk voor maximaal 50 parochianen. U kunt een mail sturen of bellen naar het secretariaat (vóór vrijdag 11:00 uur) om uw belangstelling voor een van de vieringen kenbaar te maken. U hoort dan tijdig of er inderdaad een plaats beschikbaar is. Uiteraard gelden alle coronaregels; raadpleeg onze instructie Vieren op afstand. Alle vieringen worden ook rechtstreeks uitgezonden via kerkdienstgemist.nl. — Zondag 13 juni is er een eucharistieviering waarin pastor Kees van Vliet voorgaat. Met medewerking van zangers van het jongerenmiddenkoor o.l..v. Thijs van der Hulst. — Het secretariaat is geopend op maandag-, woensdag- en vrijdagochtend 9:00-12:00 uur. Tijdens deze dagdelen kunt u bij het Maria-altaar in de corridor ook een kaarsje opsteken. — Voor meer informatie raadpleeg op de website de AGENDA en de parochiekernpagina.

Parochiekern Sint Jan — De vieringen zijn toegankelijk voor maximaal 50 parochianen. Reserveren is noodzakelijk! Bel op vrijdag tussen 9.00 en 18.00 uur naar: 06 83450307. Lees de instructie Welkom terug in de Kerk— Zaterdag 12 juni is er een eucharistieviering waarin pater Christ van den Eijnden S.C.J. voorgaat. Met medewerking van zangers van het eigentijdskoor. — De ontmoetingsruimte voorin de kerk is dagelijks open: 11:00-17:00 uur. — Voor meer informatie: raadpleeg de meest recente nieuwsbrief (pdf) en op de website de AGENDA en de parochiekernpagina.

Parochiekern H. Laurentius — Wie de zondagviering wil bijwonen gelieve zich vrijdagochtend aan te melden via het secretariaat, tussen 10:00 en 12:00 uur. Lees de instructie: Vieren op afstand (pdf). — Zondag 13 juni is er een eucharistieviering waarin pastoor Walter Broeders voorgaat. Met medewerking van zangers van het parochiekoor. — Voor meer informatie: raadpleeg de laatste aflevering van het weekblad De Dorpsketting (pdf) en op de website de AGENDA en de parochiekernpagina.


BISSCHOPPEN EIJK EN SMEETS IN ZIEKENHUIS

Kardinaal Wim Eijk, aartsbisschop van Utrecht, neemt om gezondheidsredenen een time-out van drie maanden. De 67-jarige Eijk lag rond Pinksteren een tiental dagen wegens hoge koorts in het ziekenhuis. Lees meer

Ook bisschop Harrie Smeets van Roermond verbleef verleden week enige dagen in het ziekenhuis, in verband met een licht herseninfarct. Lees meer


PAUSCAST

Aflevering 9 van de podcastserie over Vaticaanstad, is getiteld: De vrouw en het Vaticaan (via NPO Radio 5)

Andrea Vreede, Vaticaan-correspondent voor de NOS, en Wilfred Kemp, KRO-NCRV presentator, bespreken alle ins en outs van het kleinste land ter wereld en zijn belangrijkste inwoner.