2e zondag veertigdagentijd (12-13 maart)

SCHRIFTLEZINGEN

Weekend van 12-13 maart 2022: 2e zondag van de veertigdagentijd: Gen. 15,5-12.17-18 – Fil. 3,17-4,1 of 3,20-4,1 – Luc. 9,28b-36


WEEKENDVIERINGEN

Op zaterdag 12 maart is er een eucharistieviering in de Sint Janskerk, (Zoeterwoude-Dorp), waarin pater Christ van den Eijnden S.C.J.   voorgaat. Met medewerking van het eigentijds koor. Aanvang 19:00 uur. — Deze viering is ook online te volgen via kerkdienstgemist.nl

Op zondag13 maart is er een eucharistieviering in de Goede Herderkerk (Zoeterwoude-Rijndijk) waarin pastoor Walter Broeders voorgaat. Met medewerking van het tienerkoor o.l.v. Veronique de Vries. Aanvang: 9:30 uur. — Deze viering is ook online te volgen via kerkdienstgemist.nl  — Gebruik hierbij de orde van dienst (pdf).

Op zondag 13 maart is er een eucharistieviering in de Laurentiuskerk (Stompwijk), waarin pastoor Walter Broeders voorgaat. Met medewerking van het parochiekoor. Aanvang: 11:00 uur.


INTENTIES

Parochiekern Sint Jan (12 maart): Voor Cock van Meurs, Wim van Veen en overleden familie, Piet van der Salm en Joop van der Salm-van der Geest, Arie de Jong en Annie de Jong-van Leeuwen, Jan Roeleven en overleden familie Roeleven-den Hollander en Brussel, Jan Versteegen en Barrie Versteegen-Kroft.

Parochiekern De Goede Herder (13 maart): Voor een uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen die God behaagt, in het bijzonder in de gemeenten Leiderdorp en Zoeterwoude. — Voor alle parochianen die ziek zijn: thuis, in de ziekenhuizen en verpleeghuizen. — Voor de onlangs overleden parochianen: Gitty Kok-de Wit, Ton Buikstra, Pater Leo van Ulden, Hans van Ruiten. — Voor Kees van Hoof, Truus de Boer-van Wieringen, Bep Romijn, Josephine van Galen, overleden familie van Rijn, Marie Louise Bemelmans-Videc, Toos Gordijn-Hoffmann, Toon en Mien Hockx, Willemmaarten en Lidwien Kocken en de kleine Lindsey.

Parochiekern H. Laurentius (13 maart): Voor de overleden armen en weldoeners van de parochie. — Voor Kees van Dijk, Aad van Dijk, Lenie de Jong, Leo van Bohemen, Ria van Steen-Tas, Co Heemskerk-Angevare, Koos van Rijn, Jan Goeman, Remco van den Bosch, Pater Leo van Ulden, Otto Havik, Paul de Winter.


COLLECTE

Als bijdrage aan de collecte kunt u een bedrag overmaken naar een van de volgende rekeningnummers. Bij voorbaat hartelijk dank!

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is collecteschaal.jpg
  • Parochiekern De Goede Herder: NL08 RABO 0375 3053 27 (t.n.v. HHPP De Goede Herder)
  • Parochiekern Sint Jan: NL95INGB0000271753 (t.n.v. HHPP Sint Jan)
  • Parochiekern H. Laurentius: NL49 RABO 0361 5021 68 (t.n.v. HHPP H. Laurentius)

MEDEDELINGEN & NIEUWS

Parochiekern De Goede Herder — Woensdag 16 maart is er in verband met verkiezingen geen ochtendviering en Herdershof. — Donderdag 17 maart is er een oecumenische vesperviering in de dorpskerk in Leiderdorp. Het thema is “Bevrijding”. Aanvang: 19:15 uur. — Zondag 20 maart is er een eucharistieviering waarin pastoor Walter Broeders voorgaat. Met medewerking van dames- en herenkoor o.l.v. Ans Bulles; organist: António Pedrosa. — Het secretariaat is geopend op maandag-, woensdag- en vrijdagochtend 9:00-12:00 uur. Tijdens deze dagdelen kunt u bij het Maria-altaar in de kerk ook een kaarsje opsteken. — Voor meer informatie zie de meest recente nieuwsbrief d.d. 6.3.2022 (pdf) en raadpleeg op de website de AGENDA en de parochiekernpagina.

Parochiekern Sint Jan — Zaterdag 19 maart is er een eucharistieviering waarin pastoor Walter Broeders voorgaat. Met medewerking van het jongerenkoor. — De ontmoetingsruimte voorin de kerk is dagelijks open: 11:00-17:00 uur. — Voor meer informatie: raadpleeg de meest recente nieuwsbrief en op de website de AGENDA en de parochiekernpagina.

Parochiekern H. Laurentius —  Zondag 20 maart is er een woord- en gebedsviering waarin Marianne Turk voorgaat. Met medewerking van het EMS-koor. — Voor meer informatie: raadpleeg de laatste aflevering van het weekblad De Dorpsketting (pdf) en op de website de AGENDA en de parochiekernpagina.


HELP OEKRAÏNE!

Uitloggen

De protestantse hulporganisatie Kerk in Actie produceerde deze video (via YouTube) waarin de Zandtovenaar zandschilderingen vervaardigt. De achtergrondmuziek is het Onze Vader (Otce Nas) in het Oudkerkslavisch, een voorloper van de hedendaagse Oekraïense taal, uitgevoerd door de King’s Singers.

Voel en bid mee met het leed van de getroffenen in Oekraïne. Steun de hulpverlening via Kerk in Actie. Kom samen in actie voor Oekraïne. Giro 555


ONZE SCHAAPSKOOI IN BEELD (1)

De woensdagochtendviering in de Goede-Herderkerk is op 9 maart na twee jaar onderbreking weer van start gegaan.

Na een mooie viering werd er naar hartelust bijgepraat onder het genot van kopjes koffie en een heerlijk feestelijk gebakje!

Let op: 16 maart valt de viering door de gemeenteraadsverkiezingen uit, maar op alle volgende woensdagen bent u van harte welkom, aanvang 10:00 uur. — Heleen Brouwer